aa11

Vi skal i dag have et meget større fokus på vores forbrug, således vi liver bedre til at tilgodese miljøet. Alt for længe har vi nemlig behandlet jorden, som vi har haft lyst til – det vil sige egoistisk, og det betyder, at den nu begynder at lide. 

Det er noget, der særligt kommer til udtryk ved de mange klimaforandringer, som vi ser lige nu. Og handler vi ikke på dem nu og gør noget ved den måde, som vi lever vores liv på, således vores forbrug sættes ned, vil de fremtidige generationer blot komme til at føle sig endnu mere hæmmet i hverdagen på grund af klimaet og dets komplikationer.

Madlavning

Tag de små skridt

Derfor handler det om at tage et kig på de ting, som der kan ændre sig hverdagen. Og her er der mange ting, som det er muligt at gribe fat på. For det første kan du blive bedre til at sortere dit affald, således det ikke kræver så meget energi på for eksempel forbrændingen at få det ad vejen, derudover kan du benytte dig af el-sparepærer og generelt elapparater med en høj energimærkning. Du kan også tænke mere over dit forbrug, og den måde som du kan genanvende på ved for eksempel at stoppe med at købe plastikposer, og så kan du også give din madlavning et lidt grundigere blik.

Din madlavning er en synder

Når det kommer til den måde, som vi laver mad på, forekommer der nemlig ofte meget spild. Det skyldes tit, at man er tvunget til at købe for eksempel grøntsager ind i kilo, selvom man blot har brug for nogle stykker. Derudover tilbereder vi mad hurtigt og effektivt, hvorfor vi på ganske kort tid får et meget stort energiforbrug i køkkenet. 

Det er noget, der kan forbedres med mad, der kan langtidsstege, således energiniveauet forbliver på et lavt niveau, og med sådan mad er det ofte også muligt at bruge alle de grøntsager, man har tilbage i køleskabet, idet de blot vil give lidt mere kræft og saft til kødet.

Brug en stegeso

Er det noget, du synes, der lyder som en god ide? Og vil du gerne eksperimentere med sådan noget mad? Så bør du investere i en stegeso. Med en sådan forkæler du nemlig både din ovn og din mave med langtidsstegt med. De kan fås i forskellige udgaver for eksempel i forhold til materialet, som kan være i både glas og stentøj. En stegeso kan bruges til alt fra kød, vildt og fisk, men den er også særdeles velegnet til at dampe grøntsager, således de forbliver sprøde og fyldt med smag. 

Langtidsstegning

Find opskrifter online

Hvis det er nyt for dig at gøre brug af en stegeso i dit køkken, kan du finde en lang række gode opskrifter på lækker mad i en stegeso online. Thomas Jensen har nemlig oplevet, at det er en mangelvare online med opskrifter til en stegeso, og derfor har han sørget for at samle sine favoritter til dig. Tag et kig på Thomas’ stegeso opskrifter her.