Der er i dag meget tale om klimaet. Og dette er med ganske gode grunde. For sandheden er, at vi udsætter klimaet for lidt af hvert. Forurening og madspild er eksempelvis to af de slemme syndere. Heldigvis kan man til en vis grad selv begrænse dette. Madspild kræver typisk nøje planlægning. Skal man bruge en halv agurk mandag aften, kan man jo lave en ret næste dag, der måske kræver den anden halvdel. Eller også kan man tilføje lidt agurk til frokosten. Ender man med at smide det ud, er det hvert fald super ærgerligt.

Der skal også være plads til sjov

Der er ingen, der siger, at man skal gå og tænke over hver eneste lille ting, man foretager sig. For så bliver hverdagen en smule kedelig. Netop derfor er det smart, planlægger man ugens måltider om søndagen. Så er den klaret, og så er det bare med at følge planen. Så er der nemlig også plads til sjov ved siden af. Har du eksempelvis gået og drømt om en ny pc? Så skal du jo heller ikke holde sig tilbage. Selvom en pc naturligvis bruger strøm, hvilket ikke ligefrem gavner miljøet, skal man ikke have det dårligt. Tværtimod kan man jo sørge for, at man bruger så lidt strøm som muligt. Dette kan man blandt andet gøre ved aldrig at lade den stå tændt, når man ikke bruger den.

oprydning

Nogle vælger at tage lån, når det kommer til større investeringer. Hvad end det så er en computer, cykel eller bil. Online kviklån er i dag så let tilgængelige, at flere og flere vælger at gå i den retning. Det er især unge mennesker, der er til kviklånet. Lær mere og søg om kviklån her. Et kviklån foregår stort set på ens egne præmisser. Man kan naturligvis ikke få lavere renter – så skal man finde en anden udlåner. Men når man søger om lånet, kan man sidde i pyjamas og spise slik hjemme på sofaen. Mere behageligt bliver det da ikke.

Der er flere måder at hjælpe naturen på

Når man går en tur i skoven eller langs stranden, sker det, at man støder på noget skrald. Og hvad gør man så? Så samler man det da op, og smider det i nærmeste skraldespand. Det kan selvfølgelig ske, at det simpelthen er for ulækkert. Skulle man eksempelvis støde på en ble eller plastik indsmurt i madrester, lader de fleste det ligge. Og det er nu også fair nok. Befinder man sig midt i skoven, er der ikke de store muligheder for at vaske fingre.

red planeten

Desværre er der nogle, der synes at det er okay at smide det, de har i hænderne. Lige meget om de så befinder sig i naturområder eller i byerne. Og det er jo sådan set ikke vores andres job at skulle samle om efter dem. Men vil vi have en renere natur, er det da en god start. Hvis bare man tager det, man lige kan overkomme, hjælper det jo. Også selvom der er nogle ting, man bare ikke vil røre ved.