At bygge et hus kan hurtigt blive en dyr affære, og det bliver på ingen måde billigere, hvis man stiller krav til husets modernitet såvel som dets energirigtighed. For mange der brænder for miljøet og den grønne omstilling er det dog et offer, som de er villige til at gøre. En af de vigtigste ting man kan gøre som forbruger er nemlig at stemme med sine penge. At man viser, hvordan man støtter miljørigtige firmaer og gerne betaler ekstra.

eget miljørigtige hus

Det er dog de færreste, der går rundt med pengene til deres drømmehus på lommen, hvilket ikke gør sig mindre gældende, når det kommer til de mere moderne og opdaterede måder at bygge hus på. Hvis du brænder for det nyeste og mest moderne i alt fra belysning til isolering, har du imidlertid også fremtidssikret dit hus. I sidste ende betyder det nemlig, at huset bliver ved med at holde sin høje værdi. Derudover vil din investering også give bonus på for eksempel varme- og strømregningen. Det kan være altafgørende for det månedlige budget, hvilke pærer der lyser i stuen, eller hvordan man har isoleret loftet.

Drømmehuset kan derfor også være en god investering, og hvis du bygger miljørigtigt, kan det sagtens retfærdiggøres, at du tager et lån af penge for at gøre det. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker en renovering af huset for at gøre det mere miljøvenligt. Hvis du planlægger at blive, vil det over tid kunne tjene sig ind over regningerne, og hvis du ønsker at sælge i den nærmeste fremtid, kan det få husets værdi til at stige betragteligt, hvis bare man spytter en smule ekstra tid og penge i kassen i form af en miljørigtig renovering.

Lev en energirigtig livsstil

Selve huset og måden hvorpå det er bygget er dog langt fra den eneste måde, du kan udtrykke din energirigtige livsstil i hjemmet. Det bedste man som forbruger kan gøre for miljøet, er nemlig ikke at gøre en masse store, men enkeltstående, investeringer såsom et hus. Tværtimod er det langt bedre, hvis man får opbygget nogle konstruktive vaner, og dem kan man lægge grundlag for allerede i indretningen af sit hus.

Det gør sig for eksempel gældende, når det handler om genbrug. Et godt system af skraldespande i hjemmet kan gøre det nemmere og mere gnidningsfrit at genbruge alt det, man forbruger. Selvom man brænder for miljøet, vil dovenskaben nemlig ofte vinde over pligtfølelsen i en travl hverdag. Chancen for det, kan man dog mindske væsentligt, hvis man er opmærksom på sien svagheder allerede når man indretter.
Selve de møbler, som man indretter sit hjem med, bør man dog også være opmærksom på. For eksempel er det langt bedre, at din sofa er lavet af naturmateriale fremfor plastik eller læder. Generelt gælder det dog at jo mere minimalistisk din indretning er, jo mere miljørigtig er den. Heldigvis er minimalistisk indretning både på mode, og noget af det bedste man kan gøre for miljøet. Det viser bare, at man sagtens kan leve miljørigtigt og samtidig have et smukt og hyggeligt hjem.

Vil du gerne lære mere om at leve energirigtigt kan du se denne korte video :