Vi bruger i dag rigtig meget plastik. Alt for meget plastik faktisk. Vi har vi noget nær et overforbrug af det i hele verden, og selvom det måske kan virke harmløst, så er det meget alvorligt. Vi bruger alt fra plastikflasker til plastik-indkøbsposer og plastik-fryseposer og meget andet i vores hverdag, og det går ud over miljøet, så det er ved at overbelaste vores klima og vores planet.

Ergo ødelægger det vores fremtid. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på problemet og begynde at skære ned på sit forbrug. Læs herunder om, hvorfor det er så så farligt, og hvordan du bliver bedre til at skære ned på dit forbrug af det.

Plastik er alvorligt og farligt

Vores stigende plastikforbrug er uhyre farligt for planeten, og det er godt i gang med at ødelægge vores fremtid. Grundet til dette er, at alt det plastik du bruger ender som svært nedbrydeligt affald i naturen. Derefter udleder det noget kaldet mikroplast som så optages i fødekæden, og så går det ud over vores drikkevand.

Plastikken ender i havet, og havets levende væsner ender med at sluge det og blive fyldt med det farlige og usunde stads. Fødekæden er meget vigtig for menneskets overlevelse, og derfor er det så så vigtigt at passe på med sit plastikforbrug. Det går ud over fødekæden og smadrer menneskeheden i sidste ende, hvis vi ikke passer på.

Desuden går det ud over vores sundhed, da det ophober sig i kroppen, når vi indtager selv de mindste dele af plastik. Selvom du måske tænker, at du ikke har et særligt højt forbrug af plastik, så er det alligevel alle vegne, og medmindre du har direkte fokus på det, så bruger du sandsynligvis mere af det, end du tror. Det er dog muligt at lave om på det, det er bare om at vide, hvordan man gør.

Sådan skærer du ned på dit plastikforbrug

Hvis du ønsker at skære ned på dit plastikforbrug, så er det egentlig meget simpelt. Herunder får du en guide til, hvordan du skal gøre, hvis du gerne vil være med til at gøre planeten bedre:

  • Tag din egen indkøbspose med, når du handler. Det er blot en vanesag, du vænner dig hurtigt til det, og det er en simpel måde at hjælpe naturen på.
  • Lav dine egne klude. Undgå engangskludene og brug nogle genanvendelige.
  • Brug en god drikkedunk. Lad være med hele tiden at købe nye flasker i supermarkedet – det er heller ikke godt for din sundhed.
  • Køb nogle bøtter til at opbevare mad i. Det er både godt for miljøet og billigere for dig i længden.
  • Sorter dit affald. På den måde undgår du, at plastikken ender i naturen uden at kunne blive nedbrudt.
  • Lad være med at smide affald på jorden, og saml plastik op, hvis du ser det ligge i naturen. Gør dig selv og andre den kæmpe tjeneste og lad være med at lade plastik ligge i naturen.