Bordfodbold kan måske ved første øjekast, virke som den dovne version af fodbold. Man er ikke nødvendigvis udenfor, man løber ikke rundt eller tackler hinanden.

Nej, men bordfodbold bringer til gengæld en masse andre gode ting på (fodbold)banen, der måske har mere at gøre med at træne hjernen, end at træne kroppen. Hjernen er dog absolut mindst ligeså vigtig at holde i god form som vores krop, og hvordan bordfodbold hjælper til det, kan du læse meget mere om her.

Bliv lynhurtig – også selv om du ikke løber

Når du spiller bordfodbold, går alting meget stærkt. Tempoet er højt, og det samme er humøret forhåbentlig. Hvis holdende er en-mod-en bliver der især sat store krav til reflekserne. Man skal være i stand til hurtigt at hoppe fra den ene fodboldspillerstang til den næste, og hvis modstanderen får et god skud ind, skal du være hurtig til at gribe fat i din målmand.

Hurtige reflekser er en rigtig god ting at have. Du bruger dem hele tiden i din hverdag uden at tænke over det. Om det så er fordi du er lidt morgentræt og taber dine briller, eller måske kender nogen der er lidt for hurtige til at gå over vejen, så er hurtige reflekser en rigtig god ting at få øvet sig på.

Bordfodbold

Tænk klart, tænk hurtigt, tænk strategi

Som sagt går alting meget stærkt i bordfodbold, og når du springer fra den ene fodboldspillerstand til den næste, er det også meget essentielt at du forudser din modstanders næste træk. Spiller de meget aggressivt? Meget defensivt? Hvad ville være dit bedste modtræk?

Man træner altså sin evne til ikke kun at tænke strategi, men også gøre det ekstrem hurtigt. Mister man fokus i blot et lille sekund, kan man hurtigt begynde at komme bagud.

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet, er det en rigtig vigtig evne at have, at kunne tænke hurtigt i pressede situationer. Det er jo lige præcis det, bordfodbold lære dets spillere. Ikke at blive stresset trods det hele går meget hurtigt, og udtænke det næste træk, alt imens tingene udfolder sig hurtigt foran dig.

Bordfodbold

Sidst men ikke mindst: lattermusklen

Måske den vigtigste muskel af dem alle. At grine bringer endorfiner til hjernen, og giver dig den følelse vi kalder ’glad’. Det er din hjernes måde at belønne dig på.

Når man spiller bordfodbold, er det sjældent at man ikke på et eller andet tidspunkt kommer til at grine.

Når du vinder eller blot scorer et mål, er det svært ikke at bryde ud i latters jubel og grin. Måske kan man endda være så heldig at have vundet lidt håneret, man kan udnytte. Når det sker bliver lattermusklen virkelig varmet op.

Om det så er med klassekammerater, tætte venner eller familie, så er bordfodbold et spil der er sjovt for alle aldre. Nogen finder det underholdende på grund af det stærke konkurrenceelement og den vanedannende eufori hjernen oplever når man endelig score et mål efter en intens kamp. Andre synes nu bare det er lidt hyggeligt.