Miljøbevidsthed bliver diskuteret mere end nogensinde før, og med den fart vores udvikling har, er der også god grund til at der er sortseere derude. Men det ændre ikke på at der stadig er nogle ting vi som mennesker kan gøre for at forsøge at redde vores planet.

De to mest åbenlyse steder vi kan se vores indflydelse på planeten er henholdsvis til vands og i luften. I denne artikel vil der være et fokus på de luftige effekter mennesket har haft på kloden de seneste år, og hvorfor det er så vigtigt at vi gør hvad vi kan for at rette op på dette.

forurening

Få ren ilt til hjernen når du gaber

Ilt omgiver os alle. Det er en af de rigtig store grunde til at vores planet overhovedet er til at leve på, og om der kan produceres oxygen er det første man kigger efter, når man overvejer andre planeter vi kan flytte til.

Vi indånder ilten omkring os hele tiden. Når vi snakker, når vi venter, ja, især når vi gaber. Bare spørg spørgejørgen.

Nogen steder i verden er luften blevet så forurenet at den ikke er ligeså sikker at indånde. I store dele af Asiens største byer er det næsten en nødvendig at bære en maske for næse og mund, så man ikke indånder den urene luft.

Prøv blot at holde vejret. Efter blot sekunder vil det begynde at gøre ondt, eller i det mindste blive meget ubehageligt. Det viser noget om hvor vigtig ilten er for os – og derfor også hvor vigtig den er at redde.

Udryddelse af smukke udsigter

Nu mere vi forurener vores atmosfære og derved vores ilt, nu tykkere og mere grå bliver ’tågen’ omkring os. I USA har flere lagt mærke til at fra de punkter hvor man tidligere kunne se det kendte Hollywood skilt, er det nu dækket fuldstændig til af den forurenede luft. Steder som disse kan man helt konkret se effekten af global opvarmning, og vores forurening af planeten.

Vil vi gerne have vores smukke udsigter tilbage, eller i det mindste gøre hvad vi kan for at ikke flere går tabt, er der nogle ting vi kan gøre.

Spar på benzinen. Det gælder alle former for transport. Kan du tage cyklen eller gå, så vil hele planeten takker dig. Spar ned på ferierne der kræver lange flyrejser, da det er kommet frem at fly er en af de allerslemmeste til at forurene luften omkring os.

Vi lever i dejlige Danmark – et land der har overraskende mange spændende steder at besøge. Så måske skal du overveje at holde din næste ferie nationalt i stedet for internationalt.

kontor