Det kan være nemt at glemme fliserne når den står på forårsrengøring i haven eller på terrassen. Man glemmer, at dette tit er lavet af materialer der kræver specialbehandling, og som ikke bare kan spoles ned, med en højtryksspoler. Det der er vigtigt, er at man kan genkende hvornår ens fliser trænger til en kærlig hånd, og hvad man bør gøre for at undgå flisepest og lignende, der gør, at fliserne og terrassen ikke ser ud som, den en gang gjorde. 

Hvad skal jeg gøre?

Det første du skal kortlægge, er hvad du skal gøre når dine fliser trænger til en kærlig hånd. I og med at fliserne er udenfor, så er det jo ikke sådan, at de kan være rene hele tiden. Det er jo beskidt udenfor, og du kører måske både bil og cykel over fliserne hver dag. Det du dog skal holde udkig efter, er det der hedder flisepest. Det kan du se som hvide pletter der sidder i dine fliser, og gør dem meget mindre indbydende. Husk at fliser er tit noget de fleste har i sin indkørsel foran huset, det vil sige, at det er det første gæster ser, når de kommer hjem til dig og får et indtryk af, hvordan du bor. Du ville aldrig invitere folk over med et beskidt badeværelse eller en beskidt stue, så hvorfor er det sådan, at vi ikke tænker på at fliserne udenfor også skal være præsentable?  eller En almindelig højtryksrenser kan faktisk gøre mere skade end gavn, og det er der ikke så mange der er helt klare over, når de prøver at rense sine fliser selv.

Fliserens er nødvendigt fordi man skal fjerne skidt, alger, mos og flisepest inden det stræder sig alt for meget. Derfor skal det gøres forholdsvis jævnligt, og det er en god ide, at få professionelle til at gøre det. Du skal også huske på, at pleje dine fliser rigtigt efter en professionel fliserens, for at sikre at resultatet holder så længe som muligt. https://www.renoverflade.dk/ hjælper med at få renset dine fliser professionelt. De har også fokus på bæredygtighed, og bruger de mest miljøvenlige, men effektive midler, for at rense dine fliser.

Når du har fået dine fliser renset skal du imprægnere dem. Så får dine fliser en slags hinde der beskytter dem mod flisepest og alger efter fliserensen, og holder dem pænere i lang tid efter. Det beskytter også mod frostsprængninger. På den måde er dine fliser godt beskyttet, når du tager godt vare på dem. Glem ikke fliserne udenfor, når forårsrengøringen står for døren lige om lidt.