Byggeri i Danmark står for 40% af Danmarks energiforbrug. Dette er årsagen til at der i dag, er meget fokus på bæredygtighed i byggeri. Tallet er nemlig meget højt, og hvis det nedbringes kan det have stor betydning for den samlede energiforbrug og bæredygtighed i landet. Af denne grund er der i dag stor fokus på at oplyse danskerne bedst muligt til at se egne fordele ved at bygge bæredygtigt, således at der skabes incitament til at følge anbefalinger på området.

Hvad er bæredygtigt byggeri?

Bæredygtigt byggeri betyder i den oprindelige forstand, byggerier der lever op til FN’s kriterier og standarder for bæredygtighed. Dette kendetegnes ved byggerier, der er både miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtigt. Det betyder, at det byggeri der foretages, belaster miljøet omkring os mindst muligt, at økonomien i projektet er så god som muligt, lige fra opførelse til nedrivning, og slutteligt at byggeriet er så sundt og godt at opholde sig i for mennesker som overhovedet muligt.

Tilbud nyt tag

Tag del i alle beslutninger

Når du som enkeltperson skal bygge bæredygtigt, er det vigtigt, at du tager del i de beslutninger, der er omkring opførelse og renovering af bygningen. Lige meget om du har en håndværksmæssig baggrund eller ej, har du mulighed for at sætte dig ind i byggeriet, og i hvilke materialer der skal anvendes. Du er nødt til at investere tid i projektet for at opnå størst mulig bæredygtighed. Gå selv ind i opgaven med hensyn til at tale med forskellige håndværkere om mulighederne. Du har også selv mulighed for at indhente priser på forskellige byggematerialer. Dette kan gøres på forskellige måder. Du kan tage rundt i byggemarkeder og tale med dem der, og du kan ligeledes bruge internettet til mange ting. Du kan fx få tilbud på nyt tag, ved at indhente tilbud fra flere forskellige steder, nemt og fleksibel ved at anvende prissammenligningssider, der laver byggetilbud.

Tænk langsigtet og få professionelle råd og vejledning

Det indlysende incitament til at bygge bæredygtigt er ikke kun for miljøet og FN’s skyld. Man skal selv kunne hente noget på det i økonomisk forstand, for at det bliver afgørende interessant. For netop at skabe det rette incitament er det værd at huske på, at de fleste bæredygtige initiativer kan være særligt dyre lige nu og her, men ofte er billigere på den lange bane. Dette ses fx ved investering i solceller, som er en dyr investering, men som over tid betaler sig selv hjem, ved at spare dig for penge hver måned. Det er en dejlig følelse at have sparet penge og gjort noget godt for naturen på samme tid.

Hvis du er i tvivl om hvor meget, du kan optimere og hvilke tiltag, der er relevante for din bolig, bør du kontakte en professionel byggesagkyndig, der netop kan rådføre dig om disse ting. Sammen kan i gennemgå husets konstruktioner og renoveringens omfang, samt sammen tale om optimale løsninger for netop dit hus. Du kan her også få et indblik i, og overblik over, de langsigtede økonomiske fordele og omfanget heraf.

Tilbud nyt tag