Som computerbrugere, uanset om vi logger ind til personlig brug eller forretningsbrug, skal vi alle være opmærksomme på at være forsigtige, mens vi surfer rundt på internettet.
Efterhånden som teknologien udvikler sig, og bliver smartere, så finder hackere i stigende grad måder at trænge ind og stjæler vores vigtige oplysninger, så det bliver mere og mere vigtigt, at vi beskytter vores pc’er, tablets og laptops.

Brug gratis antivirus-software

Du behøver ikke at betale for software til at beskytte din computer eller for et årligt abonnement for at opretholde den nyeste virusbeskyttelse. For Windows-brugere er Microsoft Security Essentials gratis. Avast er et andet gratis antivirusprogram som du også kan download.

Sikkerhedskopier din computer

Sikkerhedskopierer du jævnligt informationerne på din computer?
Hvis du ikke gør det, har du ingen beskyttelse mod katastrofer lige fra harddiskfejl til dit hus, der brændes ned. Hvis du værdsætter dine data, skal du tage backup af dem.

Du har tre grundlæggende sikkerhedskopieringsmuligheder: en ekstern harddisk, online backuptjeneste eller skylagring. Brug en service som Google Drive, og dine filer sikkerhedskopieres kontinuerligt til skyen. Du kan få optil 5 GB gratis lagring.

Klik ikke på links i e-mails

En god tommelfingerregel er, hvis du ikke genkender en afsender af en e-mail, så bør du ikke klikke på nogen links deri. Hacker er begyndt at lave noget, der hedder phishing, hvor de snyder computerejer til at klikke på links, der giver hackerne adgang til økonomisk eller personlig følsom information som de så kan bruge til at afpresse den hackede for penge eller lignende.

Hold din software opdateret

Softwareproducenter som Microsoft opdaterer rutinemæssigt deres software for at ordne fejl, der potentielt kan udnyttes af hackere til at inficere computere med malware.

Sikre dit netværk.

Mange af vores computere opretter forbindelse til vores filer, printere eller internettet via en Wi-Fi-forbindelse.
Sørg for, at det kræver en adgangskode for at få adgang til den, og at adgangskoden er stærk. Brug eller send aldrig en åben Wi-Fi-forbindelse. Brug WPA eller WPA2-kryptering. Det er også en god ide at ikke udsende din SSID (navnet på dit Wi-Fi-netværk). Du kan stadig få adgang til den med din enhed, du skal blot indtaste SSID og adgangskoden manuelt. Hvis du ofte har gæster, der bruger dit Internet, skal du angive en gæst-SSID, der bruger en anden adgangskode.

Hvis ud følger disse råd så kan du sikre den en virusfri computer. Hvis du gerne vil læse mere IT-løsninger og få mere professionel assistance, kan du klikke ind her; IT-support