Det er blevet moderne at spare. Og hvilket fantastisk initiativ. Det er både godt for miljøet og din pengepung. Læs mere her om hvordan du kan spare endnu mere på energien med smart teknologi og software.

Derfor skal vi spare på strømmen

Måske er du stadigvæk en af skeptikerne, der ikke helt forstår, hvorfor det er blevet åh så moderne at skulle spare på energien. Er det ikke lidt overdrevet, tænker du. Ikke rigtigt. Vi bruger mere energi end nogensinde før i historien, og samtidig udfordrer vi klimaet, som bliver belastet af vores enorme og eksplosive forbrug.

Selv hvis du har en vis skepsis ift. hvor skadeligt vores forbrug er for klimaet, så kan du i hvert fald glæde dig over, at du ved at spare på strømmen, kan spare store summer penge hvert år.

Software med overblik giver mulighed for at spare

Man siger lidt kækt i dag, at der findes software til alt. Og det gør der bestemt også. Men en helt utrolig nem måde at holde regnskab over dit forbrug, kan du nemt opnå med Office pakken fra Microsoft.

Der findes flere forskellige software i Microsoft Office, du kan benytte for at holde øje med energiforbruget i dag. Og det gør det faktisk også en lille smule sjovere. For eksempel kan du også føre regnskab lige så nørdet, du vil, med grafer og statistikker – for eksempel ved brug af Office pakkens Excel.

office_energi_forbrug

På den måde kan du holde øje med dit forbrug (og i sidste ende din regning) på f.eks. dit forbrug af varme, dit forbrug af strøm, og dit forbrug af vand. Det giver dig god mulighed for at se, hvor dit forbrug måske er kritisk højt eller unødvendigt.

Desuden kan du jo altid udfordre dig selv, og se om du kan spare endnu mere næste måned? Eller udfordre dine venner for at se, hvem der klarer sig bedst med det mindste forbrug. Med Office får du muligheden for at præsentere det flot – f.eks. i PowerPoint.

Fjernstyret forbrug gør det sjovt at spare

Der findes også software i dag, som fordrer lidt mere interaktion, og giver dig de bedste forudsætninger til at spare på strømmen – selv når du ikke er hjemme.

Med forskellige apps kan du i dag styre både lys og varme på afstand. Det giver dig muligheden for at regulere dit forbrug og tilpasse det præcis til dit behov. Du kan også slukke for lyset, hvis du har glemt dette – også selvom du først kommer i tanke om det på arbejdet.

lys_sluk_software_

Nogle typer software giver dig også mulighed for at dæmpe lyset rundt i hele huset – så kan du skabe en skøn og afslappet stemning blot med et swipe med fingeren. Og så er der vel egentlig også en vis ”coolness factor” i at kunne dæmpe lyset til en romantisk aften derhjemme med et enkelt fingerstrøg.

Nyd også godt af at kunne opvarme huset, mens du er på vej hjem fra vinterferie. Så er der ingen grund til, at varmen står og buldrer, mens I er en uge sydpå eller på ski.
Du kan med nogle typer software sågar kontrollere nogle af dine elektroniske apparater. Det giver dig mulighed for at tænde ovnen på vej hjem for eksempel – eller slukke den på vej til studiet efter du havde glemt dette.