Der er rigtig mange Danskere som har katte. Katten er et af de mest populære kæledyr, og det er ikke så mærkeligt. Katte knytter sig en hel del til mennesker, og de kan i nogen grad passe sig selv. Så længe de ved hvor maden og vandskålen står, så kan de sørge for sig selv. Mange mennesker fokuserer på at reducere deres Co2 aftryk på verden, og ønsker derfor at gør alt hvad de kan for at imødekomme deres mål. Hold kat på en miljøvenlig måde, og skån miljøet så godt du kan.

Brug miljøvenlige loppe og flåtmidler til sommeren

Det er normalt at finde små blodsugende dyr såsom skovflåter på sin kat. De små insekter tiltrækkes af pattedyr generelt, og vores kæledyr rammes ofte af bid fra disse små væsener. Brug et flåtmiddel til katte, for eksempel i pille form, og undgå risikoen for at din kat bliver syg af flåtbid. Flåter kan bære forskellige bakterier og virus, og smitte deres værtsdyr. Brug flåtmiddel kat piller, som er miljøvenligt og ikke indeholder mange miljøskadelige stoffer.

katte

Find etisk produceret mad til dine dyr

Når du leder efter mad til dine dyr, og på samme tid ønsker at skåne miljøet, så er det en god ide at finde mad som er etisk produceret. Der findes dyremad, som er lavet af kød fra miljøbelastende landbrug. Sørg for at din kat eller hunds mad kommer fra et etisk landbrug og en god producent, som fremstiller deres dyrefoder med omhu. Ved at vælge den rigtige mad til dit dyr, kan du skåne miljøet en hel del, og du kan sikre at dit kæledyr trives på længere sigt. Godt dyrefoder kan modvirke gigt, maveproblemer, og muskelproblemer hos mange katte.