Vil du gerne være med til at gøre en forskel, både for miljøet, men også for fremtiden? Så kan du gøre det ved at lave nogle små ændringer selv. Det lyder måske meget klicheagtigt, men vær den forskel som du ønsker at se.

Det er nemlig de små ting, som kan gøre en stor forskel. For eksempel når du tænder op i pejsen. Hvordan du fyrer eller hvad du fyrer med har nemlig stor betydning for, hvor meget din pejs forurener. Jo bedre forbrænding af træet, jo mindre forurening.

Ifølge Miljøministeriet, så er der tre råd, som du kan følge, hvis du ønsker at begrænse forureningen. Disse tre råd vil du kunne læse og lære meget mere om her.

Derfor kommer der forurening – vælg det rette brænde

Forureningen opstår fordi afbrændingen ikke er 100 procent optimal, havde den været det, så havde træet omdannet sig til vand og kuldioxid. Når forbrændingen er ufuldstændig, så vil der dannes en masse forurenende og skadelige partikler.

Derfor er det vigtigt, at du får skabt et så godt miljø som overhovedet muligt og hvad får ild til at brænde ordentligt? Luft, varme og materiale som kan brænde. Ergo er det vigtigt, at du har ordentligt træ og det skal være tørt, da det våde træ vil skabe problemer for ilden og dermed også forbrænde dårligere og skabe mere forurening.

Du må ydermere ikke brænde ting af som plastik, trykimprægneret træ, mælkekartoner og mange andre ting, som ikke bare er rent træ.

God udluftning og den rigtige pejs

Det er ydermere en anbefaling, at du sørger for, at det er god gennemluftning i din brændeovn. På den måde skaber du de bedste afbrændingsvilkår og dermed også sikker på, at forurene mindst muligt.

Det kan være en god idé at skifte din gamle brændeovn ud og på philippejse.dk/ finder du et stort og alsidigt udvalg. På den måde er du sikker på, at finde en pejs som passer til dig, dine behov og som er mest skånsom for miljøet. Dette er nogle af de ting du kan gøre for, at passe bedst på klimaet når du bruger pejsen.