Det er ingen hemmelighed, at måden vi mennesker lever på i dag, udgør en større og større trussel for klimaet. Fremtiden er for mange blevet et trosspørgsmål. Verden over går folk på gaden i håb om at fange politikernes opmærksomhed, og dermed ændre den politiske dagsorden. Det er dog ikke altid, at det føles som om det virker. Men hvis ikke politikkerne vil tage stilling, hvem skal så?

Det skal du. Du har sikkert tænkt det før, men har fundet det for problematisk at ændre og tilpasse din hverdag, så den bliver mere bæredygtig. Her er en lille hjælp.

Forbruget

Det er langt hen ad vejen vores forbrug der er roden til problemet. Derfor er det i første omgang smart at kigge efter her. Hvad kan jeg justere på, så min hverdag bliver grønnere? Og hvordan gør jeg det?

CSR-mærket

Står du f.eks. overfor en større renoveringsopgave i hjemmet og mangler professionel hjælp, bør du i din søgen efter den helt rigtige service kigge efter, om virksomheden har CSR-mærket. Hvis virksomheden har et CSR-mærke garantereres det, at virksomheden på en eller anden måde påtager sig et samfundsmæssigt ansvar.

Det er nemlig det, som CSR-mærket står for. Det samfundsmæssige ansvar, som det så bredt lyder, er blandt andet større fokus på klima og miljø samt støtte til forskellige fonde og velgørenhedsprojekter. Du kan trygt forvente, at den mærkede virksomhed på den eller anden måde påtager sig et ansvar med noget som dette. For at komme med et eksempel, så har gulvservicefirmaet ”DBF gulvservice” fra Glostrup et CSR-mærke så han kan roligt være din Gulvmand i København S.

gulv

Fritidsinteresser

Hvis dine fritidsinteresser består af aktiviteter der kan være belastende for klimaet, kan du også her ændre på nogle ting. Det kan være at du streamer mange film eller spiller meget computer. Når man beskæftiger sig med noget som dette, bruger man en masse strøm. Her bør man i stedet vælge at slukke for det elektroniske apparat noget oftere. Man kunne bruge denne tid på at læse en bog, bevæge sig ud i enten haven eller skoven. Måske er man endda typen, der godt kan lide at foretage sig noget, når nu man allerede er udenfor. Det kunne f.eks. være at skyde med luftgevær, eventuelt med sigtekornet, nærmest limet fast til aluminiumdåser som man har stablet ude i haven. Vil du vide mere om luftgevær og reglerne dertil? Så klik på linket her.