Det er aldrig nemt, når man blevet ramt af et indbrud, med en ødelagt dør eller låse og pludselig står med akut behov for en låsesmed

Dels findes der hundredvis af forskellige virksomheder, og dels kan det være svært at vide, hvilke faktorer der i vigtigst i en sådan situation. Derfor forsøger vi herunder at give dig nogle råd til, hvordan du sikrer dig, så at du finder det bedste låsesmed når uheldet er ude.  

Hvad er vigtigst, pris eller kvalitet?

Jeg selv har en klar holdning om, at kvalitet vægter overpris i en sådan ubehagelig situation som indbrud. Selvom det kan være rart at spare nogle hundrede kroner på sin låsesmed, så kan man risikere, at det udførte arbejde ganske enkelt ikke er godt nok. Og nyt indbrud vil kunne opstå inden for kort tid. Skulle det så blive tilfældet, så vil man i den endnu uheldige situation, skulle ud og have en ny låsesmed, for at sikre sit hjem. I sidste ende løber det højst sandsynligt højere op i pris, end hvis man første gang havde taget et firma, der leverer et godt udført arbejde med høj kvalitet.

Spørg om prisen når du ringer

I en akut opstået situation som et indbrud, er der sjældent tid til at skrive rundt efter tilbud. Men De fleste låsesmede i København har døgnåbent. Så du kan med fordel ringe til to-tre låsesmede og spørge om pris. Men stil hellere et spørgsmål for meget end for lidt. Du bør ikke være nervøs for at stille spørgsmål. Hvis det er en dygtig og engageret låsesmed vil han med glæde svare på alle dine spørgsmål og sætte sig ind i din situation. Du kan f.eks. ringe til Norh låsesmed Amager, de er en døgnåben låsesmed der dækker de fleste bydele i hovedstaden. Før du ringer til en låsesmed, kan det være en god idé at tage et kig på låsesmedens hjemmeside, ser den professionel ud, har den gode referencer osv.