Miljøet har været meget på tale i medierne i de sidste mange år, og det er på tide, at vi alle begynder at gøre en indsats. Desværre er det ofte sådan, at den bæredygtige livsstil koster mere, end hvis du vælger at leve, som du altid har gjort. Det medvirker til, at der er nogen, der ikke har råd til at leve bæredygtigt.

Hvis du har gået med tanken om at dreje din livsstil i en bæredygtig retning, men også er klar over, at det bestemt ikke er gratis, så kan du læse mere her, hvor du får nogle tips og tricks til, hvordan du kan komme det bæredygtige liv nærmere.

vindmølle og træer

Øg din indkomst hjemmefra

Det første du kan gøre, er selvfølgelig at øge din indkomst i din fritid – altså via et job, du kan udføre hjemmefra. Og faktisk behøver det ikke at være et job.

Ved hjælp af oddset app kan du tjene penge på dine interesser, og på den måde vil du have et større overskud, som du kan bruge til at foretage mere bæredygtige beslutninger. 

Hvis du har en interesse i fodbold eller en anden sport, så har du ofte også en baggrundsviden, der vil gøre det muligt for dig at oddse med kvalificerede gæt. På den måde vil chancen for at du vinder være større, og du vil højest sandsynlig opnå et positivt resultat.

Det bæredygtige valg kan være billigere på sigt

Bæredygtighed er mange ting. Det kan være det tøj, som du går i, det kan være maden, som du spiser, og det kan være dit energiforbrug. Derfor er der også mange bæredygtige valg, som du kan tage, og nogle giver bedre mening end andre, hvis du skal passe på din økonomi.

For eksempel kan det være billigere på sigt at bruge flere penge på bæredygtigt og holdbart tøj, fremfor at købe nyt fordi tøjet hurtigt går i stykker. Det vil koste mere, når du betaler for det, men to trøjer til 100 kroner, der tilsammen holder i en måned, koster mere end én trøje til 200 kroner, der holder i to måneder.

På samme måde kan du også spare penge ved at gå over til vedvarende energi, som du kan forsørge dig selv med. Et solcelleanlæg koster utroligt mange penge – både i indkøbspris, men også i opsætning. Derfor er det måske ikke starten. Til gengæld vil det have stor indflydelse på din elregning i mange år frem. 

penge foran computer

Du behøver ikke at vende dit liv på hovedet fra den ene dag til den anden

Det er vigtigt, at du husker, at en bæredygtig livsstil tager tid. For det første kræver det utroligt meget viden, og det kræver også penge og tid. Lad være med at stresse over det og tag det som det kommer.