Som moderne menneske er det jo i stigende grad vigtigt, at man gør sit for at passe på vores planet. Men vidste du, at du som moderne hundeejer faktisk også kan være med til at passe på vores  planet? Der findes nemlig en hel del du selv kan gøre for at formindske de miljømæssige skader, der følger med det at have hund.

Vælg miljøvenlige produkter

Netop fordi vi føler et langt større ansvar overfor miljøet end for blot få år siden, så findes der i dag en lang række miljøvenlige produkter på markedet – og dette gælder såmænd også for alle din hunds yndlingsprodukter. Hvis du blot tager et tilfældigt kig på nettet, så vil du uden tvivl blive positivt overrasket over de mange miljøvenlige kæledyrsprodukter markedet i disse år nærmest oversvømmes med. Uanset om det drejer sig om hundesenge, hundefoder eller hundelegetøj, så har de alle det til fælles at de er langt blidere ved miljøet. Og det vil de fleste nok være enige i er en rigtig god ting.

kæledyr

Reducer plasten

Plast er som bekendt en af de største trusler mod miljøet. Men vidste du, at du rent faktisk kan gøre dit for at hjælpe miljøet ved at minimere din hunds forbrug af plast. Dette lyder måske som sort snak, men der er ikke desto mindre noget om snakken. Ved at vælge en madskal i stål eller hundelegetøj i genbrugsmaterialer, så vil du faktisk give et lille nap med til at formindske din husstands samlede CO2-udslip.

Forær din hunds aflagte udstyr til andre hundejere

En anden god måde at blive en grønnere hundeejer på er, at forære din hunds gamle hundesnore, halsbånd eller legetøj til en anden hundejer. Hvis du nu ikke skulle kende andre hundeejere, så kan du f.eks. også vælge at donere din hunds aflagte ejendele til dit lokale dyreinternat. På denne måde kan andre hunde jo netop få glæde af dem, samtidigt med at du sparer på mængden af din hunds årlige bidrag til skraldespanden.

Rens op med miljøvenlige tasker

Som hundeejer vil du helt automatisk bruge en stor mængde plastposer hvert eneste år til din hunds efterladenskaber – og dette er faktisk noget, der i længden vil have en forholdsvis stor påvirkning på miljøet. Dette problem kan nu effektivt afhjælpes ved at skifte til miljøvenlige plastposer, der i skrivende stund rent faktisk allerede forhandles i rigtig mange butikker herhjemme.