Energioptimering, klima og miljø er begreber, der er meget oppe i tiden, i takt med at Co2 udledningen stiger ændres klimaet, og Jordens eksistens er i fare. Det kan være en uoverskuelig opgave for den enkelte at gøre noget ved det, men når man samtidig kan spare penge ved at vælge det mest energirigtige alternativ, opstår incitamentet. 

Der kan i denne sammenhæng være store besparelser at hente, især hvis du alligevel står over for en gennemgribende renovering. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Plantegninger

Her kan du mærke konkrete besparelser 

Når du skal til at renovere din bolig, har du sikkert en plan for, hvad der skal laves og i hvilket omfang. De konkrete besparelser opstår helt konkret, når du vælger løsninger, der er mere energirigtige end dem, du har i forvejen. 

Det kan være tykkere og tættere vinduer og døre, bedre isolering i vægge, loft og gulve, ny varmeforsyning der ikke anvender fossile brændstoffer m.m. Du vil kunne opstå besparelser på selv de mindste tiltag som at skifte el spare pærer og lignende. 

At vælge de energirigtige løsninger er typisk noget dyrere end de konventionelle udgaver. Dette skal du dog ikke lade dig afskrække af. Det kan godt være at det på kort sigt er dyrere, men på lang sigt vil det spare dig for en masse penge fx i varme- og elregning, at det bliver til en investering og i nogle tilfælde, ligefrem kan betale sig selv hjem i sparede penge.  

Få hjælp fra professionelle  

Hvis man ikke selv har nogen håndværksmæssig baggrund, kan et byggeprojekt virke meget uoverskueligt. Det kan derfor være en god idé at inddrage professionelle allerede fra planlægningsfasen. Det vil hjælpe til at skabe overblik samt give dig indblik i, hvad der kan lade sig gøre og ikke kan. 

I denne forbindelse kan du inddrage entreprenørfirma og også få lavet statistiske beregninger af ingeniør i forhold til konstruktioner i boligen. Det vil give dig en indsigt, men også en tryghed i det byggeri, du står overfor at skulle i gang med, og det vil efterlade sig med et delt ansvar, så du kan sove trygt om natten. Ligeledes kan de professionelle hjælpe med til, hvilke energioptimeringer der vil være relevante i din bolig. 

Omstilling

Skån samtidig miljøet 

At spare penge er en motivation og et incitament for de fleste. At man samtidig skåner miljøet igennem den renovering, man laver, er bare et plus. Alle små tiltage kan være med til at gøre en forskel og ved at renovere et helt hus og gøre det ”grønnere”, er du med til at gøre en stor forskel – måske ikke på globalt plan, men i forhold til at støtte de virksomheder, der er med til at gøre verden mere grøn.