I dag er der mange muligheder for at foretage bæredygtige valg. Antallet af bæredygtige alternativer vokser hele tiden, og det gør, at vi kan gøre noget godt for planeten i de fleste aspekter af vores liv. Men der findes stadig områder, hvor det kan være svært at vælge fuldstændig bæredygtigt, og hvor man derfor kan være nødsaget til at gå på kompromis med sin bæredygtige og miljørigtige livsstil. 

Det gælder eksempelvis rengøring, hvor det kan være svært at finde rengøringsmidler og –artikler, som skåner planeten. Ved at vælge rengøringsartikler af god kvalitet, kan man dog alligevel undgå spild. Læs mere om det nedenfor.

Kvinde gør rent

Det bæredygtige valg – vælg kvalitet

Som nævnt kan det være svært at vælge helt bæredygtigt, når det kommer til rengøringsartikler. Lige netop dette område er nemlig et af de få områder, der er tilbage, hvor der ikke findes mange fuldstændig bæredygtige alternativer til konventionelle rengøringsartikler, og hvor man derfor på tænke anderledes for at tænke bæredygtigt. 

For det er faktisk muligt at tage valg, der er ansvarlige overfor miljøet og planeten. Det kræver blot, at du vælger rengøringsartikler af god kvalitet. Ved at gøre det, kan du sikre dig, at rengøringsartikler- og redskaber holder bedre og rækker længere, hvorfor spild nedsættes, hvilket skåner planeten. På en række punkter kan det være helt afgørende, hvilken type af rengøringsartikler du vælger, da der netop kan være stor forskel på holdbarheden.

Holdbare rengøringsartikler

Vil du foretage bæredygtige og ansvarlige valg, når du vælger rengøringsartikler, er det altså langt hen ad vejen et spørgsmål om at vælge kvalitet, der holder bedre og rækker længere, og hvor man derfor så vidt som muligt undgår spild. Et godt eksempel på et godt valg i overensstemmelse med denne tankegang er nitril engangshandsker

Engangshandsker er noget, man hurtigt kan komme til at bruge mange af, hvis man gør rent hyppigt, eller hvis man arbejder med rengøring professionelt i det daglige. Det kan belaste planeten, fordi rengøringshandsker sjældent er lavet af særlig miljørigtige eller bæredygtige materialer. Men vælger du nitril engangshandsker, kan du alligevel vælge ansvarligt.

Man skelner overordnet mellem to typer af engangshandsker – latex handsker og nitril handsker, hvoraf handskerne, der er baseret på nitril holder væsentligt længere, kan bæres i længere perioder og har god punkteringsmodstand. Det betyder, at du ikke behøver at skifte handskerne ud så ofte, hvilket altså nedsætter spil og skåner planeten.

Reder seng

Andre eksempler

Engangshandsker til rengøring er altså et rigtig godt eksempel på et sted, hvor du kan vælge mere eller mindre ansvarligt, når du vælger rengøringsartikler. Men det er ikke det eneste eksempel. Også når du vælger klude til eksempelvis aftørring af overflader, kan du vælge mere bæredygtigt ved at vælge genanvendelige klude frem for engangsklude. Hvor engangsklude i sagens natur kun kan anvendes en enkelt gang, findes der alternativer, som kan maskinvaskes og genanvendes op til 300 gange. 

Også her kan du altså undgå spild ved at vælge bedre kvalitet. På den måde kan du skåne planeten og miljøet og vælge ansvarligt så meget som muligt, når du gør rent.