Mens mange vælger at blive mere klimavenlige dag for dag, kan det faktisk være et rigtig svært valg. Måske er der mange ting man skal skære ned på, eller ændre. Måske er det et ansvar, som virker meget stort, og en smule skræmmende, men man har alligevel følelsen af, at man bliver nødt til det da klimaet er i store problemer. 

 Bæredygtig jord

Hvad er en psykoterapeut?

Generelt set, er det bare en der kan hjælpe med psykiske problemer man kan have, og det kan være alt fra problemer i forholdet til, at man skal tage mere ansvar for noget, som kan virkelig en smule skræmmende. 

Her får man hjælp gennem samtaler, derfor kan det også kaldes samtalebehandling. Man bruger altså psykiske metoder til at hjælpe mennesker med deres problemer. De giver en indsigt i ens egen følelser og tanker, og hjælper dig med, hvordan du skal håndtere dem. 

Der findes selvfølgelig lidt forskellige slags terapi, hvis det er lige præcis det med at ansvar for klimaet, og at ændre en stor del af dit liv, til hjælp for klimaet, er det nok mest samtaleterapi du har brug for. Dog kan du også finde nogle andre slags terapi aftaler, hvis det er det du har brug for.

Der findes også terapi mange forskellige steder. Men der findes for eksempel en rigtig god psykoterapeut i Roskilde.

Psykoterapeut der tager noter

Hvordan kan en psykoterapeut i Roskilde hjælpe?

Inden du tager det valg, hvor du skal vaske tøj mindre, købe genbrugte ting, og være mere fokuseret på alt der har noget med klima at gøre, som at spare på energi. Så er det en god ide at tale med en der kan hjælpe dig, med de tanker og følelser du har omkring det. Det kan være stressende at lave helt om på mange af de ting, man laver i den normale hverdag. For at undgå at bryde helt sammen, og give op, kan det derfor være en stor hjælp at snakke med en om det. Hvis du er interesseret, kan du finde en psykoterapeut i Roskilde her.

Nogle vil se det som en svaghed, eller som en tabu, at man snakker med en terapeut. Men det er faktisk en virkelig god ting at gøre, uanset hvilket problem man kan have. Man behøver ikke at have kæmpestore problemer, for at snakke med en professionel, faktisk er de små problemer, eller bekymringer, lige så vigtige som de store.

Terapeuterne er trods alt her for at hjælpe alle og enhver, derfor skal man ikke være bange for at søge om hjælp, selvom det ikke virker som en normal ting at gøre. En seriøs samtale med en der lytter og er her for at hjælpe dig, kan føre dig langt frem i livet, især fordi vi alle er klar over at det hjælper at få sagt tingene højt. Så man ikke går alene med alting.