Et af de vigtigste møbler i spisestuen er helt klart spisebordet. Et spisebord er et naturligt samlingspunkt i hjemmet for både familie og gæster, og derfor skal spisebordet helst afspejle resten af hjemmet på bedst mulig vis. Det naturlige og rustikke plankebord ses overalt for tiden, og du kan også nemt pryde dit hjem med et smukt plankebord. Læs med her, hvis du vil vide meget mere om de populære plankeborde! 

Skov

Hvad er et plankebord?

Et plankebord kan se ud på mange forskellige måder. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser her. Bordet består typisk af ét enkelt eller flere plader af træ. Mange har specialiseret sig i at lave helt unikke plankeborde. Derfor kan du som oftest også komme med ønsker til, hvordan netop dit plankebord skal se ud. De mange muligheder for personlige designs gør plankebordet til et hit i ethvert hjem. Bordene kan nemlig også laves i mange forskellige højder og længder. Dermed kan det passe ind i både store og små huse og lejligheder. Plankeborde laves de fleste steder i forskellige slags træsorter. De mest populære træsorter er fyr eller eg, som klar giver det mest naturlige look på bordet. Dog kan træet altid behandles med en træolie for at opnå den ønskede farve. Læs mere her om alle slags plankeborde! 

Plankebord til arbejde

Sådan skaber et plankebord en nordisk og naturlig stemning 

En nordisk stil i hjemmet er et lige så stort hit som plankebordet i sig selv. Den nordiske indretningsstil kan skabe en helt speciel for minimalistisk hygge. Plankebordet består primært af naturlige materialer, og dermed kan naturen inddrages på ret nem vis gennem denne type bordplade. Træet skaber en rustik og hyggelig stemning, der samtidigt også udstråler naturens autenticitet. Hvis du virkelig ønsker at holde fast i naturens rå naturlighed, kan du også gå efter et plankebord, der er lavet af helt ubehandlet træ. Den grove overflade med træets små skønhedsfejl og patina gør så sandelig en mærkbar forskel, hvis du vil have naturen inkorporeret i dit hjem. Hvis du virkelig vil støtte op omkring naturen, kan du også vælge et plankebord laves i genbrugstræ. Det giver ligeledes et meget rustikt og naturligt look. På denne måde kan du virkelig bringe skovens behagelige historie ind i hjemmet. Måske det endda giver en instinktiv lyst til rent faktisk at bevæge sig ud i den skønne natur? 

Forhåbentlig har dette vakt interessen for et skønt, rustikt og naturligt plankebord!