En stor del af dagligdagens pligter udføres gennem rutiner. Rutinerne bliver en fast del af hverdagen, og de er ofte svære at ændre på. Under corona har vi haft mulighed for at tænke over vores adfærd, og det har givet mulighed for en ændring i denne adfærd også. Samfundet ser en tydelig positiv effekt af, at f.eks. flytransporten har været lukket ned. Det giver motivation til at blive ved, så vi kan holde den gode stil. Det kan man gøre på mange måder. Læs med her og bliv klogere på nogle tiltag til hjemmet. 

Indkøbsnettet

Skift de normale rutiner ud med klimavenlige alternativer

Det er de små ting, som tæller i det store billeder. Hvert tiltag som vi tager til os, kan være med til at skabe en grønnere verden. Mange er begyndt at sortere affald, hvilket er en rutine, som er nem at tilvænne sig. Før smed man måske alt i samme skraldespand, hvor man i dag ofte deler op i flere forskellige spande. 

Det kan virke bøvlet, men giv det nogle uger, så vil det virke helt naturligt at dele skraldet op. En anden ting er forbruget af plastik. Hæng et indkøbsnet ud i gangen, så I tydeligt kan se den, når I er på vej ud ad døren. Med nettets naturlige placering i gangen, så bliver det også mere oplagt at gribe ud efter den på vejen ud. På den måde får vi ikke brug for at købe plastikposer i butikkerne. 

Massage

For at have overskud til at tænke bæredygtigt, skal du have det godt

For at have overskud i hverdagen til at tænke i alternativer, er det vigtigt at have det godt og hvile i sin krop. Har du gamle skader, som har været der for længe eller ikke er behandlet ordentligt? Det er nu tid til at få styr på disse. Der findes heldigvis hjælp at hente. En behandling som kan hjælpe, kaldes for Shockwave. Det består af en maskine med en ”pistol”, som via trykbølger vil løsne op i det beskadiget væv. Shockwave behandling kan være effektiv på mange skavanker som f.eks. anspændte muskler, tennisalbue og hælspore. I en travl hverdag vil bl.a. anspændte muskler være en belastning, som på ingen måder vil give overskud til at passe på klimaet. 

Få styr på kroppen, så du hviler i dig selv. Derfra kan du nemlig komme i gang med at tænke i alternativer, så vi også passer på kloden.