Det er blevet populært at tænke grønt, og meget tyder på, at det er kommet for blive. Den stigende popularitet betyder, at flere og flere er interesseret i at finde ud af, hvad de selv kan gøre for at handle mere bærerdygtigt. Her er tre gode råd til, hvordan du selv kan støtte op om den grønne dagsorden.

Madlavning

1. Gaver og genbrug

Mange har efterhånden fået øjnene op for genbrug. Udover at det er bærerdygtigt, er det også vejen til en masse gode fund, som man som regel ikke kan finde andre steder. Men genbrug behøver ikke kun at være til sig selv. Det er også oplagt, når det kommer til at give gaver til andre. 

Mange har eksempelvis svært ved at finder gaver til børn i deres første år. Især fordi de udvikler sig så hurtigt og både krop og sind vokser hele tiden. Her er genbrug oplagt, idet det ikke har den samme negative effekt, hvis barnet allerede inden for et par måneder er vokset ud af gaven. Du kan få flere ideer til gaver til børn ved at klikke her.

2. Undgå madspild

En af de store syndere, når det kommer til klima og miljø, er madspild. Der i dag utroligt meget mad, som går til spilde for i stedet at blive erstattet af et nyt forbrug. Det kan derfor betale sig for miljøet at bruge den mad, man har, inden man køber noget nyt. En idé er altid at tjekke sit køleskab for rester, inden man tager ud og handler på ny. Måske er der er nok til en ret allerede, eller i hvert fald nok til at inspirere en ny, så alle varer bliver brugt. Det er ikke bare godt for miljøet, men det er også godt for pengepungen. 

Computer

3. Søg inspiration

Det lyder banalt, men internettet er en fantastisk inspirationskilde – også når det kommer til klima og miljø. Her kan du finde svar på mange af de ting, som du går og undrer dig over, samtidig med at du kan få inspiration og ideer til handling. Det kan f.eks. ske gennem blogs dedikeret til klima og miljø.

Du kan også søge tips til madlavning, forbrug, vaner og meget andet, der i højere grad opfylder den grønne ønskeliste. Med andre ord er der masser, du selv kan gøre, og via internettet kan du finde alverdens inspiration til at hjælpe dig på vej. Det kræver dog, at du har en god DNS løsning, så du kan få det optimale ud af dit internet.