I dag vil mange mennesker gerne både feste, og leve miljøvenligt samtidig. Dette kan dog være to ting, som er svære at kombinere. Dog kan det sagtens lade sig gøre, hvis du blot afsætter lidt planlægning af til de forskellige ting. At være miljøvenlig er en kombination af mange ting, og at skabe sig en miljøvenlig livsstil kan tage lang tid og planlægning. Dermed vil en miljøvenlig fest ligeledes tage tid og planlægning at holde, især hvis du er ny i en miljøvenlig livsstil.

Læs videre, og lær hvordan du holder en miljøvenlig fest, samt råd til hvordan du nemt lever en mere miljøvenlig livsstil.

Sådan griller du miljøvenligt

At skulle holde en havefest kan være svært at skulle gøre det miljøvenligt, dog kan det med planlægning sagtens lade sig gøre. Læs videre og få nogle råd til hvordan du holder en miljøvenlig havefest med grill.

Skal man være miljøvenlig, så det at skære ned på kød en vigtig bestanddel af din nye livsstil. Du kan sagtens lave grillmad, uden at bruge kød til dette. Lav lækre grøntsagsspyd med eller uden tofu. Dette er både mættende og sundt. Du kan også vælge at købe køderstatninger, så at du kan få de klassiske grillretter uden kød. Du kan få veganske pølser, veganske bøffer osv. osv. På den måde behøver du ikke at gå på kompromis med din grillfest.

fest

Find den perfekte grill samt en guide over hvordan du skal rengøre den grill som du har lige her.

Bæredygtige drinks – sådan gør du

Afhængig af hvor stor en fest du gerne vil holde, så kan du overveje at droppe plastikkopperne, og udelukkende servere dine drinks i dine glas. Dette vil dog blive en smule svært, hvis du skal holde en stor fest med mange mennesker. Ellers gør brug af dine egne glas, for en mere bæredygtig fest.

Når du skal købe ind til sprut til dine drinks, så kender du nok følelsen af, at være bange for at noget skal mangle. Derfor køber rigtig mange værter stort ind med alkohol. Dog er det sjældent at man får brugt det hele, og det er desuden svært at gemme alkohol efter en fest – eftersom du mest af alt har lyst til at hælde de tre halvtomme tequila flasker direkte i vasken. Derfor kan det virkelig betale sig ikke at købe alt for meget. Jo mere man køber desto mere drikker folk, og hemmeligheden til en god fest er ikke nødvendigvis at dine gæster er så fulde som muligt. Få tips og tricks til gode drinks, så du kan holde en fantastisk fest.

Generelle råd til en bæredygtig fest

Husk den generelle regel, om ikke at købe for meget ind af ting, som du alligevel ikke kan gemme efterfølgende. Mange mennesker går også i lavprisbutikker og køber en hel del pynt, som de alligevel ender med at smide ud dagen efter. Prøv dog så vidt muligt at gemme din pynt til din næste fest, så at du ikke behøver at gå ud og købe dine ting om igen.

Det kan også være en god ide, at tage i nogle genbrugsbutikker, for at kigge efter festpynt. Der kan gemme sig en hel del forskellige ting i en genbrugsbutik, derfor kan det være værd at kigge dig om.