aa11

Der hersker vist ikke længere den store tvivl hos nogen om, at vejen frem inden for boligbyggeri og livsstil, er grøn. Det handler om at tænke i fornuftige og bæredygtige løsninger, som er gode for miljøet og for de mennesker, som benytter sig af den grønne livsstil. Er man først blevet klar over de muligheder, som findes på området og de mange penge, som man faktisk kan spare ved at investere grønt, så er det de færreste som vil tøve med at tilslutte sig til den grønne livsstil. Desværre handler det ofte om økonomi inden et grønt projekt og det er synd, for de penge man sparer ved at leve grønt, overgår langt det beløb som man skal låne inden projektets start.

grøntsager

Solceller på taget

Der findes et væld af gode muligheder for at bygge og renovere eller tilføje gode fornuftige grønne løsninger til dit hjem. En af dem er solceller på taget. Med solceller udnytter du solens energi og opfanger strålerne til direkte forbrug i din husholdning. Udviklingen på dette område er i stigning og inden længe vil almindelige teglsten faktisk være lavet i et materiale, som fanger og udnytter energien fra solen. Så slipper man for de gamle solcelle plader og kan i stedet nyde, at huset stadig har sine karakteristiske teglsten på taget.

Muslinger i vægen

Isolering er altid en svær ting i forhold til miljø og bæredygtighed. Heldigvis har man fundet ud af, at isolering med muslingeskaller måske kan være løsningen. Faktisk er muslinger glimrende til at holde på husets varme, samtidig med at varmen også kan komme fra huset, fordi materialet ikke ligger i tætte lag inde i muren.

Udnyt jordvarme

Jordvarme har været brugt i mange år og er en glimrende måde at udnytte varmen, som ligger naturligt i jorden. Jordvarme er især brugt i nyere byggerier, hvor man placerer huset en smule lavt og dermed udnytter den varme, som kan genereres under jorden.

Vind energi

I Danmark er regeringen godt klar over, at en stor del af vores energiforbrug skal dækkes ved vindkraft. Det betyder flere vindmølleparker og et øget fokus på den gode udnyttelse af energien. Samme effekt kan en enkelt mølle i lille størrelse have i din husholdning. Man kender det måske fra det lille hus på prærien og andre amerikanske westerns, men faktisk er vindenergi og en lille mølle i baghaven en glimrende måde at få energi ind i ens husstand på.

vindmøller

Dyrk jeres egen mad

Bæredygtighed er ikke kun tanken om ren energi og boligens udformning, det er også det liv som leves i og omkring ens hjem. Derfor kan det være en god ide at overveje muligheden for at dyrke sine egne grøntsager. Plant frugttræer i haven, så forskellige grøntsager i bedene og invester for eksempel i et drivhus, så i har lang sæson af egen høst. Det vil komme bag på de fleste, hvor mange penge der er at spare ved at dyrke egne madvarer. Ligesom de fleste også vil opdage, at mad fra egen have bare smager meget bedre.

Lån til alt det grønne

Det kan måske være dyrt at få startet alle de gode grønne projekter op i ens husholdning og i forhold til ens bolig, men i den sidste ende er den økonomiske og miljømæssige gevinst stor. Du kan læse mere om gode muligheder for at låne dig til en god start på din grønne tilværelse ved at klikke her.