Overskriften er bevidst skrevet for at provokere, men med en vis rigtighed over sig. For når du er husejer ved du at du engang imellem står overfor store investeringer når for eksempel taget skal skiftes, når vinduerne er punkteret eller når centralvarmen skal opgraderes. Disse udskrivninger er som oftest på 6 cifre eller mere. Men hvorfor ikke bruge lidt flere penge og få det gratis. Hvordan? Læs med her.

Den dyre udgift er som oftest den billigste i længden

Desto flere penge du poster i huset desto mere stiger det først og fremmest i værdi. Det gamle ordsprog siger du kan ikke spise mursten, men har du eksempelvis et banklån kan du drage nytte af den forhøjede værdi til at omlægge lån og på den måde spare penge på den lange penge.

Så i stedet for at du kun bruger minimumsbeløbet til at få ordnet eksempelvis vinduerne , så lån til at få det gjort energirigtigt. Vælger du den billige løsning vil du have den samme varmeregning før som efter renoveringen. Vælger du derimod at spendere ekstra penge på 4 lags glas med argon i, så vil din varmeregning falde oftest så meget at det kan betale dit afdrag på dit ekstra lån, hvorved du slet ikke vil kunne mærke det.

Lån til besparelser

Lån før behovet opstår

Du behøver ikke altid at vente til behovet opstår før du låner penge. Der er også mange penge at spare og tjene ved at være proaktiv. Du kan for eksempel minimere din varmeregning hvis du vælger at investere i et jordvarme anlæg. Dette er selvsagt en stor udskrivning og medfører en stigning i el-regningen, men hvis du samtidig med du laver jordvarme får solceller vil du have både strøm og varme leveret uden at skulle betale tredjeparter for det. Når lånet så er betalt tilbage vil du leve i et hus hvor el og varme er gratis. Det er investeringen værd og også værd at overveje hvis man vil blive boende i sit hus i sit otium. Afdragene på lånet vil typisk blive betalt af, af energibesparelsen og når lånet er betalt ud er man pensionist og vil værdsætte de lavere udgifter.

Gør det for miljøet

Der behøver ikke kun være en monetær årsag til man låner til at lave energibesparelser i hjemmet. Du bør og skal også skelne til miljøet og at nedsætte co2 aftrykket hvilket du vil komme til når du undgår at bruge fossile brændstoffer og eksempelvis varmer dit hjem udelukkende ved hjælp af vedvarende energi. Så du får det bedste ved begge verdener. Du kan have god samvittighed over du gør noget godt for miljøet samtidig med du kan glæde dig over at du tjener penge på det hver måned, så bliver det vidst ikke meget bedre. Der er mange små ting i hverdagen som kan gøre verden lidt grønnere, eksempelvis noget så simpelt som software download kontra køb af fysiske produkter. Lægger vi alle de små ting sammen vi kan gøre kan vi ende med at gå en grøn fremtid i møde.