Det kræver naturligvis store politiske beslutninger at lave en massiv grøn omstilling. Desværre kræver det oceaner af tid og ressourcer, og derfor nærmer vi os en mere bæredygtig verden i sneglefart. Heldigvis findes der mange tiltag, du kan gøre som privatperson. Du kan starte i de små – f.eks. på dit badeværelse. Denne guide vil derfor give dig konkrete råd til, hvordan du kan starte ved f.eks. at investere i wc sticks eller lave dine egne Zero Waste produkter. 

Håndklæder

Gå glad i bad – men spar på vandet

Det bedste sted at starte i kampen mod at få et grønnere hjem er dit badeværelse. Desværre bruger vi i Danmark alt for meget grundvand, og det er hverken godt for klimaet eller din pengepung. Heldigvis kan du nemt spare på vandet ved at sætte en timer til på max 5 minutter og investere i en sparebruser. Du kan evt. gøre det til en lille konkurrence med dig selv – hvor kort kan dit daglige bad blive? 

Pas godt på dine ting

En anden ting, der forurener afsindigt meget, er menneskets massive forbrug. Vi har skabt desværre skabt en køb-og-smid-væk-kultur, som vi er nødt til at gøre op med. Det er derfor en god idé at passe ekstra godt på dine ting. F.eks. kan simple ting som dit toilet holde meget længere, hvis du er god til at holde kalk og belægninger væk. Det kan du eventuelt gøre ved hjælp af effektive og desinficerende wc sticks, der opløser snavs, kalk og fedt. 

wellness

Lav dine egne bæredygtige produkter 

Udover at investere i nogle effektive wc sticks, kan du alternativt lave dine egne Zero Waste produkter. Internettet boomer med råd til, hvordan du laver dine egne rengøringsmidler og skønhedsprodukter. Vidste du f.eks., at du kan lave en formidabel bodyscrub af brugt kaffegrums og olivenolie? Det er kun fantasien, der sætter grænser – så prøv dig frem! 

Tænk ikke kun i mennesker – men også i dyr 

Badeværelset er dog ofte ikke kun et sted for mennesker, men også for kæledyr. F.eks. holder katte til på badeværelset, når de skal bruge kattebakken. Mange tænker ikke over, at kæledyr faktisk kan være store miljøsyndere. Det er derfor en god idé at tænke over det, når du køber nyt udstyr til dine dyr. Det meste kæledyrsudstyr kan købes brugt. Du kan også give dyret dine rester i stedet og spare penge på dyrefoder. Så kan du eventuelt kompensere ved at forkæle din hund med noget lækkert hundefoder en anden god gang