Selvom du måske ikke bruger din fritid på at flyve hele verden rundt i et CO2 udledende fly eller at køre hele landet tynd i din gamle benzinbil, så kan dine fritidsaktiviteter desværre stadig godt være dårlige for klimaet. 

Hvis du gerne vil leve en mere bæredygtig livsstil, så læs med her og lær hvordan du kan gøre dine hobbyer mere bæredygtige. 

Koi fisk

Skift akvariet ud med en sø 

Hvis du har fisk som kæledyr, så har du højst sandsynligt et stort akvarie, så du rigtig kan nyde synet af dem. Desværre trækker sådan et akvarie masser af strøm, hvilket ikke er særligt bæredygtigt. Hvis du dog har adgang til en have, så findes der en måde, hvorpå du kan eje fisk og samtidig være grøn. 

Du kan nemlig anlægge en kunstig sø eller dam, hvori du kan lukke fisk ud. På denne måde forbruger du ikke en masse unødvendigt strøm, men du kan stadig holde fisk. Specielt Koi fisk er gode til at have udendørs i det danske klima. 

Hvis du er klar til at købe nogle fisk, så kan du finde Koi fisk hos Koishopper her.

Klimavenlighed

Udfør en grøn-handling  

Selvfølgelig ville den mest bæredygtige motionsform være at løbe en tur udenfor, men det er ikke altid muligt i det danske klima. Derfor kan det være nødvendigt at have et løbebånd i hjemmet, sådan man stadig får dyrket motion. 

Man behøver dog ikke få dårlig samvittighed over dette, da man kan gøre op for den strøm, som man bruger på løbebåndet, ved at udføre en såkaldt grøn-handling. Du kan f.eks. sørge for at plante nogle træer eller at tage kortere og koldere bade. På denne måder sparer man på nogle andre områder for at råde bod på den strøm, som man bruger på løbebåndet. 

Hvis du dette kunne være noget for dig, så kan du læse mere om løbebånd her.

Det handler bare om at tænke lidt kreativt, hvis man gerne vil gøre sine hobbyer mere bæredygtige; hvis du f.eks. ser meget Netflix på en computer, hvilket bruger meget strøm, så kan du jo vælge at læse en bog i stedet for. På denne måde forbruger du langt mindre.