Vil du gerne være mere klimabevidst? Det kan være en labyrint, og det kan være utroligt svært at vide, hvordan man træffer de rigtige valg. Det gælder mest bare om at følge med, holde sig oplyst og gøre det bedste du kan

Plante

Følg med i nyhederne

En rigtigt god idé, når du gerne vil være med på nogen form for bølge er at følge med i nyhederne. Mange mennesker går rundt og aner ikke, hvad der sker omkring dem. Klik her for en simpel og lettilgængelig online og gratis nyhedskilde.

Et minimum af opmærksomhed på nyhederne er med til at gøre dig bevidst om, hvad der foregår, og på den måde bliver du mere engageret i verden. Samtidig hører du også om alle klimakatastroferne, kongresserne, demonstrationerne og alt andet, som kan være med til at motivere dig.

Kamp for klimaet

Gør hvad du kan der, hvor du er

Det er vigtigt at huske på, at du ikke er nogen superhelt eller verdensleder. En stor del af byrden, når det kommer til grøn omstilling, kan løftes ved at helt almindelige mennesker træffer nogle små, grønne valg.

Derfor er det også vigtigt at forsøge at oplyse sig om, hvordan man kan spare på miljøet ved ikke at bruge plasticsugerør, eller ved for eksempel at vælge den rigtige færdighæk til haven – se her. Det hjælper jo også på miljøet at have mange planter i haven eller på altanen, fordi planterne som bekendt opsuger CO2 fra luften.

Mange bække små gør en stor å, som det gamle ordsprog lyder. Så gå på opdagelse rundt omkring på internettet eller i bøger og aviser og se, hvad du kan gøre. Hvilke små bække kan du tilføje til den store grønne å?

Det er nemlig ikke nødvendigvis den helt store omstilling, du personligt behøver at gøre. Måske kan det dreje sig om, at du spiser tyve procent mindre kød, eller at du kun foretager én flyrejse om året i stedet for tre. 

Det kan alt sammen være med til at sænke dit personlige udslip af drivhusgasser, og hvis alle gør sådan, vil det i sidste ende have nogle store, positive konsekvenser for klimaet.