Klimaforandringerne raser og eksperterne peger på at der må gøres noget for miljøet nu og her. CO2 udledningen skal nedbringes ved hjælp af stadig mere bæredygtige løsninger og energioptimering. Bæredygtighed og energioptimering i egen bolig bidrager ikke alene positivt til klimaforandringerne, men også til egen pengepung. Løsningerne er dog ofte dyre, men kan tjene sig selv hjem på sigt. 

Elpære med Jordklode

Et lån forvandles til en investering 

Et lån eller kassekredit er altid en tilsætning, fordi det ikke alene skal tilbagebetales, men at der samtidig tilløber renter og omkostninger. Det kan dog ofte godt betale sig når der tales om energioptimerende projekter. De energirigtige løsninger er nemlig ofte ret dyre, men tjener sig selv hjem over sigt, ligesom besparelserne på energi vil kunne mærkes øjeblikkeligt. Får man fx skiftet vinduer og døre i hele huset til mere energirigtige udgaver, så vil man have et mere tæt hus, og man vil med det samme spare på varmeregningen. Ligeledes for bedre isolering af gulve, vægge og loft. Nogle vælger ligeledes at omlægge varmekilde eller få solceller på taget. Alle energirigtige løsninger, der umiddelbart er dyre på kort sigt, men som på lang sigt vil give et afkast og spare dig for en masse penge, hvorfor det vil kunne kaldes en investering. 

Lån online og kom hurtigt i gang med energirenoveringen 

Skal du ud og låne penge til din energirenovering i boligen, kan der være fordele ved at tjekke de online lånemuligheder. Din lokale bankfilial er også en mulighed, men online slipper du for en tidskrævende kreditvurdering og lange ventetider. I stedet kan du sidde hjemme i din stue og i fred og ro beregne kapitalbehovet, ansøge om lånet siddende i sofaen og med det samme få svar på om lånet er gået igennem. Efterfølgende vil pengene komme til udbetaling typisk inden for 24 timer, så du kan komme videre med dine projekter. Inden du ansøger om lån, kan det godt betale sig at bruge lidt tid på prisberegnere der kan hjælpe dig med at finde frem til det billigste lån på markedet og udbyderen bag. Du bør altid vælge den udbyder med laveste samlede årlige omkostninger i procent, ÅOP. Dette er nemlig betegnelsen for alle de samlede omkostninger der er forbundet med lånet. 

Solceller mod himlen

Lån og få tilskud på samme tid

Selvom du låner penge til din energioptimering, kan du samtidig også få tilskud til dine optimeringer. Såfremt de løsninger der implementeres rent, faktisk er energibesparende kan du opnå tilskud fra staten. Ansøg online allerede inden projektet gennemføres. Ligeledes skal du huske på håndværkerfradraget som gør at du kan trække en del af arbejdslønnen til implementeringen af løsningerne, fra i skat.