Klimadebatten raser og det er nødvendigt at indtænke stadig flere energirigtige løsninger i vores hverdag for at spare på Jordens knappe ressourcer og nedbringe CO2 udledningen globalt. Danmark er et lille land, men må gå foran i både forskning og implementering af løsninger. Her kan du som privatperson være med til at gøre noget godt for miljøet og i forhold til at gøre det in at tænke i grønne alternativer. Foruden den gode samvittighed ligger incitamentet i at investere sine penge lige der hvor de giver et afkast. Dette kan du læse meget mere om nedenfor.

Hvordan en investering?

De energirigtige læsninger gavner miljøet, men kan samtidig også være med til at spare dig for en masse penge og dermed være en investering. Det kan være dyrt at implementere nogen løsninger, men på den lange bane er der samtidig en del penge at spare. Det gælder fx hvis du isolerer dit hus bedre og spare penge på varmeregningen, men samtidig nedbringer energiforbruget. Det samme gør sig gældende ved udskiftning til mere grøn varmekilde. De grønne løsninger giver mindre energiforbrug og vil derfor være en besparelse. Samtidig vil du ved implementering både kunne opnå håndværkerfradrag for mange af løsninger samtidig med et energitilskud fra staten.

miljø

Optag lån

Store energirigtige løsninger med store besparelser er ofte også dyre. Det kan derfor være nødvendigt at optage et lån, for at få ”råd til” at spare penge. Til dette formål vil det være fordelagtigt at optage et gratis kviklån, som man ofte vil kunne opnå hvis man ikke tidligere har optaget kviklån og det dermed er det første. For at få mere viden om det rette lån i forhold til din økonomi kan du online besøge Lånekassen. Læs mere om Lånekassen og de mange muligheder for låntyper før du optager lånet. Når du låner penge online, bør du nemlig selv være opmærksom på at få de bedst mulige vilkår. Hvilke vilkår der er bedst egent til dig og din familie handler om hvilken økonomi i har i forvejen. Vælg fx løbetid ud fra et realistisk udgangspunkt omkring, hvor meget der kan tilbagebetales hver måned. Jo hurtigere lånet kan tilbagebetales jo billigere er det ofte, men tingene skal hænge sammen i sidste ende.

Få et fremtidigt afkast

Det fremtidige afkast på din energioptimering fx i hjemmet vil typisk være den løbende besparelse. Der hvor der typisk er flest penge at hente er på varme- og elregninger. Det fremtidige afkast betyder at investeringen kan tjene sig selv hjem. Man kan vælge at optage et stort lån og omlægge hele boligen til grøn energi med det samme, eller man kan tage tingene løbende som en del af den naturlige renoveringsproces. Uanset hvad du vælger, er der penge at spare og penge at hente.