Står du overvejer at begynde at investere dine penge, med håb om at pengene kan vokse sig større? Der er mange måder at investere og handle med aktier på, men vil man gerne investere i noget der fremmer bæredygtighed og miljø, kræver det en smule mere research. Men når det lykkes at finde de helt rigtige projekter at investere i, vil man forhåbentlig stå med flere penge mellem hænderne og en god samvittighed.

Brug tid på at finde de projekter der betyder noget for dig

Hvis det eneste formål med ens investering er at tjene penge, så er det nemt at vælge det første og det bedste man støder på. Hvis man derimod gerne vil støtte sager inden for bæredygtighed, miljø, sociale vilkår og ligestilling, og samtidig opnå profit, så er der faktisk rigtig mange muligheder for det.

Mange ETF’er (Exchange Traded Fund) vælger udelukkende virksomheder der ikke støtter våbenhandel, tobak og alkohol samt atomenergi. Ved at vælge en EFT med de grundlæggende værdier, kan man være med til at sikre at ens penge er med til at fremme bæredygtighed.

Investering

Investering og velgørenhed i samme pakke

Vælger man en bæredygtig EFT til at investere med, accepterer man at ens penge er bundet i længere tid og et muligt mindre afkast. Andre ETF’er udvælger deres portefølje efter ”ESG-princippet”, der står for ”Environmental, social and governance”, der måler virksomheders bæredygtighed og etik.

Impact investment: en bæredygtig og langsigtet investering

Investerer man i bæredygtighed er det ikke nødvendigvis det bedste valg for alle, da investeringerne er langsigtede og ikke giver ordentlig afkast før om mange år. Derfor er det såkaldte Impact Investment bedst til for eksempel pensioner, da det er større summer, der først skal bruge pengene om 20-30 år.

Det giver god tid til investeringerne, der måske ikke er ideelle for dem der gerne vil se et hurtigere afkast. Trenden med impact investment vokser langsomt, men er ved at blive større og især uden for Danmarks grænser.

Der er mange måder at investere på – online platforme er en af dem

Overvejer man at begynde at investere, er en god og nem måde at gøre det på nemlig en online platform. Sætter man sig ind i platformens muligheder og funktioner, er det en god måde at handle og investere på kryds og tværs af aktier og landegrænser.

Investering

Online platforme skal dog vælges efter om de er til at stole på, så kig efter kundetilfredshed og sikkerhed inden du vælger en platform til at handle med aktier. Online platforme er overvåget af det danske finanstilsyn, og er derfor sikker at bruge. De har endda en dansk kundeservice, der sikrer at man kan få hjælp til alle sine spørgsmål. Læs mere her.

Man behøver ikke at gøre som alle andre

Kribler det i fingrene for at komme i gang med at investere, så undersøg endelig alle de muligheder der er for gode og bæredygtige investeringer. Man behøver nemlig ikke investere i det samme som naboen, da mange slet ikke ved præcis hvilke virksomheder og projekter der bliver investeret i.

Har man miljø og sociale forhold på samvittigheden, kan det føles godt og rigtigt at man undgår at støtte virksomheder der driver våbenhandel eller dyrker tobak.