Det kan godt være svært at få bugt med sine dårlige vaner – men det er lettere, end man skulle tro at leve mere bæredygtigt. Så hvis du vil have et par gode tips til at leve grønnere, kan du med fordel læse med her.

Vi har i dag meget fokus på miljøet og på, at vi alle skal være med til at gøre en forskel – og det er der god grund til. Vi kan allerede nu mærke til konsekvenserne af klimaforandringerne, og gør vi ikke noget ved problemet nu, vil det kun blive værre. Klimaforandringerne kan føre til både orkaner og mangel på drikkevand. Derudover vil vandstanden også stige og oversvømme lavtliggende lande.

Det vil have enorme og fatale konsekvenser, hvis ikke vi reagerer. Hvis du gerne vil være med til at gøre en forskel og give de bedste betingelser for en bedre morgendag, er det en god idé at starte med selv at gøre en forskel. Det er små ting, der kan gøre en stor forskel for miljøet.

Sådan kan du leve mere bæredygtigt

Start i hjemmet, når du gerne vil leve mere bæredygtigt. En lille ting, du for eksempel kan begynde på, er at sortere dit affald. Det kræver ikke meget energi lige at tænke over, hvilken spand man skal smide sit affald ud i.

Du kan også begynde at tage din egen indkøbspose med ud, når du handler. Således vil du ikke spilde en plasticpose. Du kan ligeledes også framelde dig reklamer med posten. Det er ikke altid, man får dem læst – og så er det jo spild af papir. Du kan i stedet hente en tilbuds-app på din telefon.

Det ville også gøre en forskel, hvis du slukkede dine elektriske apparater på stikkontakten, frem for blot at slukke dem. Ofte kan de godt bruge en del strøm, når de ikke er brug, hvis stikkontakten stadig er tændt. Så spar på strømmen ved at slukke for stikkontakten.

Du kan også tænke bæredygtighed ind i indretningen i dit hjem. Du kan eventuelt indrette dig mere minimalistisk, således det ikke vrimler med nips- og pynteting, og produktionen af disse er også med til at tære på miljøet. Du kan få mere inspiration til boligen på jeresbolig.dk.

Hvorfor kan det være svært at leve grønt?

Det kan godt være svært at leve grønt, da man kan føle sig lidt alene omkring det en gang imellem. Derfor er det en god idé at opsøge fællesskaber, der er mere miljøbevidste. Således vil det blive lettere for dig at leve mere bæredygtigt – og du vil have folk at spare med, så I alle vil kunne få glæde af hinandens tips og tricks til et grønnere liv.

Jo flere jo bedre – spred budskabet!

Det er vigtigt at forsøge at nå så langt ud med ”det grønne budskab” som overhoved muligt. Jo flere, der hopper med på vognen om et mere bæredygtigt liv, jo større sandsynlighed er der for, at vi kan nå at redde vores jord.

Derfor er det en god idé at forsøge at sprede budskabet i dit lokalområde – du kan eventuelt kontakte den lokale radiostation eller den lokale avis. Bor du for eksempel i Herning-området, kan du kontakte Dagens Herning og skabe mere opmærksomhed om din vision.