Drømmer du om at tage ud og opleve verdenen eller mangler nyt udstyr til hjemmet, men ikke har pengene? Hvis du står i den situation, bør du overveje et forbrugslån, da det er henvendt til personer der netop mangler pengene til deres forbrug. Faktisk er det sådan i dag at det er muligt at få et gratis kviklån.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån der giver muligheder for at bruge pengene som man ønsker det. Det er derfor modsat billån og realkreditlån mere frit og du kan derfor enten vælge at bruge pengene på en rejse, et nyt TV eller noget helt tredje.

Hvilke fordele og ulemper er der ved et forbrugslån?

En af fordelene ved et forbrugslån er at man kan lånene pengene i banken, men man kan også ansøge online relativt simpelt og hurtigt. Hvis man dermed står og mangler penge her og nu kan et forbrugslån være hensigtsmæssigt.

En anden fordel er fleksibiliteten ved forbrugslånet der gør, at man kan bruge pengene på lige hvad man ønsker sig.

 

Til gengæld vil sådan et lån oftest være kendetegnet ved en høj rente i forhold til et banklån. Denne rente fastsætter låneudbyderne, da man som låntager ikke skal stille sikkerhed ved optagelse af et forbrugslån.

 

Hvilke krav er der til et forbrugslån?

Der er forskellige krav alt efter hvilken låneudbyder der er tale om. Nogle har et krav om at du er 18 år, mens andre har et krav om du skal være fyldt 23. Nogle udbydere vil også gerne have information omkring din indtægt og jobsituation. Dette kan være med til at sikre, at de får deres penge igen fremadrettet. Dette betyder også, at hvis man er registreret i RKI vil man ikke have mulighed for at optage lånet.

Kravene til et forbrugslån vil være større, hvis beløbet er tilsvarende stort.

Værd at vide

Ved at læse mere om forbrugslån vil du få et overblik over, hvad pengene kan bruges til, hvor man kan låne pengene og få svar på nogle af de spørgsmål der oftest er i forbindelse med optagelse af et lån.

Først og fremmest bør man altid finde ud af, hvad ens behov er og dermed, hvor stort et beløb man skal ansøge om. Man skal aldrig låne flere penge end man har brug for, da det er dyrere.Prisen er oftest altafgørende for, hvilken låneudbyder man vælger imellem, og her har både renten, tidsperioden, beløbet, gebyrer og så videre en stor indflydelse på den samlede pris du skal betale for lånet.

En rigtig gode idé kan være at sammenligne priser på de forskellige lån inden man ansøger på de forskellige sider på nettet. Her kan det være svært at få et overblik over de samlede omkostninger der er forbundet med lånet. Man bør derfor kigge på lånenes ÅOP som betyder ’årlige

omkostninger i procent’ som er med til at fortælle, hvor store omkostninger der er i forbindelse med lånet. Det er derfor den bedste indikation på, hvor dyrt det er at optage lige præcis dette lån.

For at blive klogere på alt dette kan læs mere om lånekassen , hvor ovenstående og andre låne finansierede emner bliver gennemtgået.