Vi skal reducere vores plastaffald. Faktisk skal der slet ikke være noget affald, og helt bestemt ikke plastaffald. Naturen er allerede fyldt med plast og mikroplast over hele kloden og vi kender endnu ikke konsekvenserne af især mikroplast forurening.

På den anden side er plastik et helt fantastisk materiale, som gør livet lettere for os på mange måder. Sådan set giver det bestemt ikke mening at lade være med at bruge det. Der skal bare findes bæredygtige løsninger.

Bæredygtig plastik

Det har været omdiskuteret længe. Og lige så længe har der eksisteret svindel og grønvaskeri. Nogle plastikproducenter har nemlig påstået at de havde udviklet en slags plastik der hurtigt nedbrydes i naturen. Sagen var bare, at det var løgn. Det var nemlig ganske almindelig plastik i små partikler, som så blev bundet sammen med fx majsstyrkelse. Styrkelsen gik hurtig i opløsning og så gjorde materialet tilsyneladende også. I virkeligheden blev det bare omdannet til mikroplast.

frugt

Men i dag findes der ægte bæredygtig plastik som er produceret af fornyelige resurser som fx sukkerrør.

Så det kan lade sig gøre. Denne form for plastik har stadig problemet at det ikke nedbrydes hurtigt nok. Men i hvert fald er det produceret med bæredygtige resurser og kan også produceres med bæredygtig energi. Så gælder det bare at genanvende det i stedet for at smide det ud.

Genanvendelige foderopbevaring til din hund

Her et eksempel på en bæredygtig løsning hvor plastisk kan indgå i ”fødekæden”. Når du køber hundefoder, bør det sælges i bæredygtig emballage, fx af papir. Derhjemme fylder du det om i en foderbeholder, som kan genanvendes gang på gang, i mange år. Ideelt skal denne foderopbevaring til hunden også være fremstillet af bæredygtig plastik. Det ville ikke kræve mere end et lille lovkrav, der siger at al plastik fremover skal produceres af naturmaterialer frem for fossil olie, som det sker i dag.

Foderbeholdere i mange størrelser

Hunde kommer i mange størrelser og deres madbehov er naturligvis forskelligt. Derfor skal foderopbevaring til hunde også komme i forskellige størrelser.