Med en økologisk, og kun en økologisk have, bidrager du til indsatsen for en bedre biodiversitet. En økologisk have er også god for klimaet. Derudover er det også meget sundere for dig og din familie, når der ikke sprøjtes gift i din have. Alle kemiske ukrudts- eller insektmidler er giftige, også for os. De store kemikoncerner der producerer disse gifte, gør sig stor umage ved at bagatellisere deres skadevirkninger. De betaler for forskning der påviser at midlerne er harmløse. 

Men sandheden er for længst sluppet ud. Den eneste grund ukrudtsmidler og insekticider endnu ikke er fuldstændigt forbudte er, at disse koncerner er meget magtfulde og kan holde fx EU kommissionen fast i lange sagsbehandlinger.

Men også den mest bæredygtige økohave skal holdes i form og skik. Fx når hækken skal klippes. Alt dette kan du få nogle gode råd til herunder.

haek

En hækkeklipper i særklasse

Hvis du er håndværker eller DIY-entusiast har du helt sikkert allerede hørt om Makita værktøj. Makita er en traditionsrig japansk virksomhed der har lavet kvalitetsværktøj i over 100 år. Alle håndværkere kender Makitas batteri-skruemaskiner. De er uovertrufne. Den eneste grund at Makitas skruemaskiner ikke har fortrængt konkurrencen er, at de også er de dyreste på markedet. Så det er for det meste kun kvalitetsbevidste professionelle håndværkere, der vil give så mange penge ud for en skruemaskine. 

Vælg elektrisk, medmindre virkelig har brug for en benzin model

Hvis du vil have den suverænt bedste hækkeklipper på markedet, vælg en Makita hækkeklipper. Den koster lidt mere end de billigere modeller. Men den er alle pengene værd! Du kan sagtens regne med at den holder længere end to af de billigere modeller. 

Medmindre du har rigtigt mange meter hæk at klippe bør du bruge en elektrisk eller batteri hækkeklipper frem for benzin. De er også meget lettere, og din ryg vil takke dig for dit valg. 

haekklipper

Bunddække sparer knofedt

Hvad gør du med de områder i haven hvor der ellers er plads til ukrudt? Hvis du har staudebede eller et område med buske, kan det være en god ide at bruge bunddække. Med bunddækkende planter arbejder du med naturen og ikke imod den. Naturen hader nemlig bare jord. Så snart der er et stykke med bare og ellers frugtbar jord, vil der vokse ukrudt. At komme af med det er en håbløs krig, som du aldrig kan vinde. Men hvis du planter bunddække, bliver alle tilfreds. Også naturen.