Et trægulv er et levende, varmt gulv, der giver din bolig en særlig atmosfære. Trægulve er også meget i tidsånden, fordi træ er et naturligt og bæredygtigt materiale. Nyere videnskabelige erkendelser viser også, at vi binder en masse kulstof når vi anvender træ til byggematerialer og –elementer. Vær dog opmærksom på, at dette kun gælder for træ der bliver dyrket og handlet bæredygtigt.

Desværre findes der stadig en del forhandlere i Danmark, der importerer træ som ikke er miljøcertificeret. Sandsynligheden med denne slags træprodukter er stor, at de kommer fra ulovlig skovhugst. Du kan nemt undgå dette dilemma ved kun at købe træprodukter, der er FSC mærket.

Men tilbage til trægulve: et af de få ulemper med et trægulv er, at det skal holdes ved lige. Alt efter overfladebehandling kræver det forskellig vedligeholdelse. Men før eller senere skal alle trægulve slibes over, for at få nyt liv.

DIY vs professionel gulvslibning

Det er i dag meget fristende at gøre ting selv, som tidligere var forbeholdt professionelle håndværkere. Værktøj er blevet billigt og kan fås alle steder. Du kan endda leje professionelt grej i dit lokale byggemarked, for få penge. På Internettet kan du finde vejledning og instruktions videoer til alt, fra at bage morgenboller til at bygge rumgående raketter. Så hvorfor ikke spare en masse penge og slibe gulvet selv?

En gulvsliber vejer ca. 70 kg og er så kraftig som en mindre motorcykel. Den er ikke nem at styre. Hvis du mister kontrollen over den, standser den automatisk. Men på de 1½ sekunder hvor den kan løbe løbsk, kan den lave dybe skræmmer i dit fine trægulv.

trægulv

Normalt sliber man en halv til en millimeter af, når et trægulv får en fornyende slibning. Disse skræmmer, kan være op til 5mm dybe. Det er kun et af mange eksempler på, hvordan det kan gå galt med DIY gulvslibning.

Professionel gulvsliber David Z. vil slibe dit gulv professionelt, og til meget fornuftige priser.

Vil du tjene lidt ekstra med en hjemmeside?

Mange har i dag hjemmesider om alt mellem himmel og jord. Det er blevet så nemt at lave en hjemmeside, at alle kan gøre det, helt gratis og på ingen tid.

En hjemmeside hvor du omtaler fx professionel gulvslibning kan nemt generere en ekstra indkomst, hvis du ved hvordan. Det sker fx med hjælp af linkbuilding. Men helt så simpelt er det alligevel ikke. Selv om det er nemt at lave en fin hjemmeside, så er den nytteløs, medmindre folk kan finde den på Google. Kunsten at få en god Google placerig for en hjemmeside, er noget der kaldes for SEO. Search Engine Optimization, eller søgemaskine optimering på godt dansk.

Det er også en service du bedst overlader til professionelle.