Alle forandringer kræver energi. Alle beslutninger kræver energi. Det kender du helt sikkert fra din egen hverdag. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at den grønne omstilling kan tage hårdt på kroppen. Du skal trods alt lægge dit liv om. Derfor er der nogle forholdsregler, der er gode at tage i takt med, at du starter et nyt og grønnere liv.

Mand der trækker vejret

Tag en ting ad gangen

Når man får en ide, kan man hurtig blive ivrig. Du ser straks processen og resultaterne for dig. Det ser dejligt forfriskende ud. Imidlertid forholder virkeligheden sig anderledes. Det kan være en svær og lang proces, der kræver vedholdenhed. 

Derfor er det en god ide at tage en ting ad gangen, når du starter din grønne omstilling. Hvis du sætter ind på alle fronter, vil du måske løbe panden mod muren. Sæt dig derfor ned og udvælg de punkter, du hurtigst kan komme i gang med. Det kan også være en ide at vælge punkter, du hurtigt kan få succes i. Det giver nemlig meget energi og motivation at lykkedes. 

Ligeså stille kan du så bygge flere og flere tiltag på i et tempo, der føles naturligt og ikke stressende. Det skal være en god og positiv proces, der skal give dig noget personligt, samtidig med du hjælper klimaet i en grønnere retning.

yoga

Slap af og find dig selv

Udover at tage en enkelt ting ad gangen, handler omstilling også om at finde sig selv i en ny position og situation. Derfor er det rigtig godt givet ud at bruge tid i hverdagen på at komme helt ned i gear. 

Yoga er en fremragende måde at gøre det på. Her kan du både øve din vejrtrækning og samtidig få styr på dine tanker. 

Der er mange måder at dyrke yoga på. Du skal naturligvis finde det, der virker for dig. Du kan endda få yoga helt hjem i stuen, da der findes yoga bøger og dvd’er, der kan guide dig. 

Når du er kommet helt ned i gear og har lært at trække vejret helt ned i maven, så er du også mere klar på at tage imod alle forandringer og eventuelle udfordringer.