Du har sikkert bemærket det. Det store og øgede fokus der er kommet på den måde, som vi behandler vores klode på. Pludselig er klima og miljø blevet nogle af de, ord som vi ikke kan undgå at høre i løbet af en normal hverdag, og derfor er det også næsten umuligt at komme uden om alle de tiltag og forbedringer, som vi kan gøre os for selv at være med til at mindske den belastning, som vi alle hver især er skyld i. Det handler således om at tænke grønt i dag, og det er netop noget, du kan gøre samtidig med, at du gør noget godt for dig hjem. Læs mere om det her nedenunder.

De ældre huse kan efterhånden trænge til en renovering – og de gamle tage er ingen undtagelse

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der bor i nogle ældre hjem. Det betyder, at de på mange områder begynder at trænge til en opdatering, og det er faktisk næsten lige meget, hvor man vælger at kigge hen. Dog er det især, når det kommer til de ældre tage på et hjem, at der er mange, der rynker på næsen.

Et sådan tager nemlig skade af det danske vind og vejr, og efter mange års brug og slid vil det derfor sagtens kunne ses. Det forringer kvaliteten, og i sidste ende kan det også føre til en langt dårligere evne til blandt andet at isolere ens hjem.

renovering_klima_energi

Taget kan bære præg af mange års slid og brug, og det kan føre til en dårligere isoleringsevne

Med tiden vil sliddet fra alle de udefrakommende faktorer nemlig sætte sig deres spor. Det kan føre til blandt andet utætheder. Og det kan også være, at der efterhånden er nogle dyr, der har valgt at flytte ind og dermed graver og gnaver de sig også gennem isoleringen, som således forringes på lige fod med, hvis det var regn og vind, der trængte gennem taget.

I værste tilfælde kan det også føre til forrådnelse i det træværk, som der befinder sig under tagkonstruktionen. Og så står man pludselig overfor en meget stor og meget omfattende proces.

Et nyt tag kan sikre, at dit energiforbrug holdes i bund – og det er godt for både miljøet og din pengepung

Det kan derfor godt betale sig at tage et ekstra kig på ens tag, især hvis man bor i et ældre hus. De mange utætheder kan nemlig foruden en usikker tagkonstruktion også føre til, at isoleringen er forringet. Det betyder, at varmen kan slippe ud, mens kulden slipper ind, og det er noget, der vil give store udslag på ens energiregning, som er meget højere, end den egentlig burde være.

Et nyt tag kan således være med til at holde energiforbruget i bund ved at sørge for en god og effektiv evne til at isolere dit hjem. Og det er noget, som både klimaet og din pengepung vil takke dig for.

renovering_klima_energi