Helikopterture er ikke kun for militærfolk og millionærer. Adskillige steder i verden er det muligt for dig som almindelig borger, eller nogen du kender, at få sig en helikoptertur. Det er en særligt ekstraordinær gave at give til nogen, du holder af. Vi vil her tage et kig på, hvordan man gør, og hvorfor man overhovedet skulle tage sådan en tur.

Helikopter

Hvor skal turen gå hen?

Har du besluttet dig for at give en helikoptertur som gave, kan du vælge at lade modtageren selv afgøre, hvor turen skal gå hen. Det kan dog også være interessant, hvis du selv beslutter, hvor det foregår. Derved kan gaven have et yderligere overraskende element. Prøv at vælge destinationen ud fra, hvad modtageren har af interesser. Måske har vedkommende altid haft lyst til at se Grand Canyon. Vent bare til de ser det fra luften. Måske er det blot den by, personen har vokset op i. Er vedkommende miljøbevidst, ville det nok være bedst at vælge en forholdsvist lokal tur, da en tur til USA også ville kræve at tage flyet for at komme derhen. Kommer helikopterturen til at være i USA, kan du prøve at overlappe det med andre gøremål, for at få mest muligt ud af turen. Ingenlunde gælder det om at vælge med omhu.

Hvad kommer turen til at koste?

Hvor meget helikopterturen kommer til at koste, afhænger til stor del af, hvor du har valgt at booke turen, og hvorvidt den skal være privat, det vil sige uden nogen som helst fremmede. Denne mulighed kan være udmærket, hvis du ønsker at turen skal foregå sammen med specifikke personer. Har du ingen krav om, at turen skal være privat, og ikke higer efter, at den skal foregå noget bestemt sted, kan prisen være helt nede på omkring 700 kr.

Tag et kamera med

Det kommer uden tvivl til at være en fantastisk oplevelse med mange gode kameramotiver, så det ville være ærgerligt ikke at være i stand til at tage sig nogle billeder. De ville også kunne minde jer om turen til et senere tidspunkt. I kunne eventuelt tage et actionkamera med. På denne måde ville I kunne lave nogle meget livagtige videoklip. Bare husk at ikke bruge kameraet gennem hele turen, da I i så fald ikke ville komme til at nyde specielt meget af oplevelsen. Den er alt i alt særdeles bedre, hvis I ser den gennem jeres egne øjne.

Kamera

Forbered jer på en eventuel aflysning i tilfælde af dårligt vejr

Af sikkerhedsmæssige grunde kan I komme ud for, at turen vil blive aflyst, hvis vejret ikke skulle være gunstigt eller at helikopteren er i stykker. Der er ikke andet at gøre ved end at acceptere det og være taknemmelig for, at de har nok integritet til at ikke flyve alligevel.

Nyd turen!

Det er ikke alle og enhver, der får muligheden for at flyve en tur i helikopteren, så det gælder om at læne sig tilbage og nyde turen. Udsigten er noget, der vil blive husket resten af livet.