Har du igennem længere tid gået med tanker om at puste lidt nyt liv i dit gamle hjem? Trænger væggene til at blive malet? Ser møblerne håbløst forældede ud eller der tale om en større grundlæggende renovering? Et af de steder hvor du forholdsvist billigt kan gøre en stor forskel er faktisk noget, som rigtig mange af os overser.

Der er nemlig tale om de beskedne fodlister og fodpaneler. Det lyder måske overraskende, men en nedslidt fodliste er faktisk noget, der mere eller mindre ubevidste skærer i øjnene. Måske er det blot et spørgsmål om at udskifte fodlisterne, og dit hjem vil tage sig helt anderledes indbydende ud. Uanset om der er tale om fodlister, almue fodlister, fodpaneler, almue fodpaneler eller gulvlister så kan du faktisk nu gøre noget for at ændre dit hjems generelle udtryk til det bedre. Læs videre her.

væg

Hvad er en fodliste nærmere bestemt

Fodlister er kort sagt beregnet til at skjule den grimme revne mellem væg og gulv, som de fleste trægulve helt naturligt har. Træ er jo som bekendt et levende materiale, der med tiden udvider og trækker sig sammen.

Uheldigvis betyder dette ofte diverse revner af varierende størrelse, der bestemt ikke er kønne – og samtidigt ofte lukker kulde med ind. Det er her fodlister kommer ind i billedet, idet de jo netop skjuler revnerne, men samtidigt også fungerer som et væren imod mindre kulde. En flot fodliste eller panel tilføjer desuden et elegant look til hjemmet.

Der findes mange typer fodlister

Den gode nyhed er, at der rent faktisk findes et stort udvalg af b.la. fodlister, fodpaneler, gulvlister og gulvpaneler; og uanset om der er tale om billige fodpaneler eller de helt dyre, så vil det altid være en markant forbedring af dit hjem med et nyt sæt. Fodlister og fodpaneler er med andre ord en helt nødvendig del af et moderne og elegant hjem, og de fås ovenikøbet som både almindelige fodpaneler, høje paneler såvel som høje fodlister – i en lang række farver.

Ligesom der skal en lader til elbiler (se evt. the charger) til for at bilen kan køre, så kræver et flot hjem også nogle flotte fodlister; og hvis du tænker på at renovere dit hjem, så er dette måske ikke det værste sted at starte; og faktisk er det en opgave du kan gøre selv uden alt for megen håndværksmæssig snilde. Dog kan du selvfølgelig også spare dig selv for lidt besvær ved at få en professionel til at gøre det. Valget er dit.