Computeren er blevet en stor del af de fleste menneskers liv, men de forbruger desværre rigtig meget strøm, hvilket bestemt ikke er godt for klimaet. Dette er naturligvis ikke optimalt, hvis man ønsker at deltage i kampen for at vedligeholde klimaet. 

Du behøver dog ikke vinke farvel til Netflix og smide din computer ud, hvis du ønsker at være mere klimavenlig. Der findes en række forandringer, som du kan foretage dig, sådan at dit brug af computeren bliver mere grønt. 

computer på bord

Sluk computeren, når du ikke bruger den

Rigtig mange mennesker har en tendens til at lade deres computer stå tændt, selvom de ikke bruger den. Dette trækker desværre bare rigtig meget strøm, hvilket både bliver dyrt for pengepungen og for klimaet. 

Du kan dermed spare en del på strømmen, hvis du sørger for at slukke computeren, når du ikke bruger den. Dette gælder både for computeren derhjemme og den på arbejdet. Derudover så kan man også købe sig en energieffektiv computer, hvor man kan spare helt op til 1000kr. i strøm over computerens levetid. 

Hvis du køber dig en ny computer, så kan det være rart at have noget internet, som kan følge med hastigheden af din computer. Hvis du vil vide mere, så kan du læse om hurtigt internet her.

Brug en elspareskinne 

Selvom man slukker sin computer, så kan den stadig godt bruge strøm. Dette kan man ofte se ved, at der lyser et lille rødt lys på computeren, selvom den egentlig er slukket. Denne unødvendige brug af energi kan man undgå, hvis man tilslutter sin computer til en elspareskinne. 

En elspareskinne registrerer, når du slukker for computeren. Skinnen slukker derefter for strømmen til alle de apparater, som sidder i skinnen. Du kan dermed slukke for andre computerrelaterede maskiner, når du slukker computeren, såsom internettet og printer. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan spare på din internetregning, så kan du læse mere om internet priser her.

Computer med stort strømforbrug

Udskift din stationære med en bærbar 

En bærbar computer bruger langt mindre strøm, end en stationær computer gør. Faktisk kan du spare helt op 90% af dit årlige forbrug af strøm til computeren, hvis du skifter den stationære ud med en bærbar. Du kan dermed spare miljøet for en del forurening, hvis du foretager denne ændring. 

Der er også stor forskel på bærbare, så her har du også muligheden for at gå efter en energibesparende model, sådan at du sparer miljøet for alt den unødvendige forbrug af strøm, som du kan. 

Ryd op på din computer 

Det er ikke kun dit værelse eller hus, som kan være rodet; det kan din computer også sagtens være. Hver eneste gang du foretager dig noget på din computer, såsom at logge på Facebook eller google en opskrift, så gemmes det på din server, som dermed opbevarer alle dine data. Disse data gemmer din server, indtil du selv går ind og sletter det. 

Alle de data er med til at trække masser af strøm. En fuld server kan faktisk trække over halvdelen af den samlede strøm, som din computer bruger. Du kan dermed spare en hel masse strøm, hvis du sørger for at rydde op i din server.