Vi lever i en verden, hvor det stort set er umuligt ikke at have et forbrug. Langt de fleste mennesker lever et moderne liv, og med dette liv hører der et forbrug til; vi køber netop alt fra vores tøj til vores fødevarer i butikker, hvormed vi altså er forbrugere. 

Men generelt er det ikke forbruget, som er hårdt for klimaet, men derimod overforbruget. Der er de ting, som vi mennesker har brug for, for at overleve, og så er der de ting, som vi ikke nødvendigvis har brug for. 

Derfor kan du hjælpe klimaet ved at genoverveje dit forbrug. Herunder får du en lille introduktion til, hvordan du kan begynde at genoverveje dit forbrug, og hvordan du evt. kan finde bedre løsninger til det nødvendige forbrug. 

Mor og barn

Skal du indrette dit hjem? – Gør det selv! 

Noget af det som forurener rigtig meget, og som samtidig ofte er ganske overflødigt, det er produktionen af materiale ting til indretning. Dog er det en del af os mennesker, at vi gerne vil indrette vores hjem, sådan at vi netop har en base. 

Derfor skal du ikke føle, at du bliver nødt til at leve i et tomt hjem, men du kan i stedet genoverveje måden, hvorpå du indretter dit hjem. I stedet for at handle brugsgenstande i de store boligmagasiner, så kan genbrug være en god mulighed. 

Du kan ligeledes også lave noget af pyntet selv; du kan f.eks. designe plakater og billeder på din computer og printe dem ud, og så putte dem i nogle fine rammer. Alt du behøver er en printer, printpatroner og rammer, hvilke du kan købe hos Tonerland.

Gå efter kvalitet frem for kvantitet

I dag er der desværre mange mennesker, som kommer til at købe billige produkter med en lav kvalitet. Dette skyldes ofte en tankegang om, at man blot kan købe en ny, når tingen går i stykker, da det netop er så billigt. 

Dette er en tankegang, som er rigtig skadeligt for miljøet, da man dermed kommer til at forbruge flere produkter, end man egentlig behøver. Derudover så er den billige pris ofte en indikation af, at produktionen ikke har været af højeste kvalitet, og man kan dermed godt betvivle, om produktionen var miljøvenlig. 

Hav derfor ikke dårlig samvittighed med at investere i lidt dyrere produkter, når det er noget, som du virkeligt har brug for. En god puslekommode er f.eks. helt uundværlig, når man har en baby, så invester derfor i en god model, som kan ”gå i arv” fra barn til barn, i stedet for at købe en vakkelvorn model, som er lige til at smide ud.  

Seniorhund

Tænk dig om en ekstra gang 

Som sagt er der nogle ting, som man ikke skal gå på kompromis med. Det kan f.eks. være, at din hund har brug for First Buddy Senior, hvilket er hundefoder lavet med specielt henblik på ældre hunde. Dette skal man naturligvis ikke spare væk, da det er noget, som ens kæledyr har brug for. 

Men nogle gange kan man godt genoverveje, hvorvidt man har brug for et par nye sko, eller om det bare er fordi, at man synes, at de er flotte. Denne ekstra lille tanke gør ofte, at man kan indse, at det sjældent egentlig er et nødvendigt køb, hvormed man kan spare miljøet for dette ligegyldige forbrug.