Rigtig mange unge mennesker higer efter at kunne flytte hjemmefra, og derfor griber de som oftest også den første mulighed, de får for det. Som ung er der nemlig intet bedre ned at føle, at man er på egen hånd, og at man kan klare sig selv uden hjælpen fra forældre. Desværre betyder denne selvstændighed også ofte, at unge mennesker kommer ud i situationer, som de burde være beredte på, men som de ganske enkelt ikke ved, hvad de skal stille om med. I nogle situationer er det endda så galt, at det unge menneske knap nok ved, hvordan de skal vaske tøj eller lave mad, før de allerede er strøget hjemmefra. Sådan er det heldigvis ikke i langt de fleste tilfælde, og rigtig mange unge mennesker er faktisk også ganske kompetente, hvad angår alt dette. Alligevel kan det være en ganske god ting lige at konsultere en liste som denne, så man kan være helt sikker på, at man har fået det hele under bæltet, eller om der endnu er et par ting, man bør få styr på.

Regninger

Hav styr på finanserne

Her kan i særlig grad fremhæves alt, der på den ene eller anden måde har noget med penge at gøre. Vi ser nemlig en kedelig tendens til, at manglen på økonomisk forståelse sender flere og flere af dem i RKI, og det skal selvfølgelig for alt i verden undgås. Det er heldigvis også ret nemt at undgå, hvis bare man har lært at lægge budgetter, læse og betale regninger samt indbetale til skat. Har man forstået de tre ting, er man nået rigtig langt. Dertil kan det i øvrigt føjes, at det også er en god ide at være helt sikker på sin forsikringssituation, så man hverken ender med at betale for lidt eller for meget.

En rørtang i tasken

Et par praktiske færdigheder er heller ikke at kimse ad, og det er faktisk her, at rigtig mange af de nye universitetsstuderende, der lige er flyttet hjemmefra, kommer til kort. De ved ikke, hvordan de skal klare en dryppende hane eller en sprunget sikring, og så kan det ende med at blive rigtig dyrt i længden. Som minimum bør man derfor se at få lært sig selv at kigge på eltavler, så det ikke overrasker en, når man skal skifte en sikring eller noget lignende. En grundlæggende forståelse for energi og strøm, hvor man bor er naturligvis også vigtigt. Lær at læse din strømregning Selvsamme kan siges om rør og VVS generelt. Det er aldrig en dum ide at flytte hjemmefra med en rørtang i tasken, for så er man i det mindste beredt.

Jobsamtale

Bløde værdier

Såkaldt bløde værdier såsom sociale færdigheder bør desuden også være en del af listen over ting, som et netop udflyttet ungt menneske bør besidde. Her vil de fleste nok mene, at de er ganske godt polstret, ment sociale færdigheder handler ikke udelukkende om at kunne snakke med studiekammeraterne. Du bør for eksempel også have evnerne til at kunne føre en samtale med den ældre dame, der bor ved siden af, samt vide hvordan en jobsamtale forløber sig. Begge er nemlig enormt vigtige egenskaber, som du vil få brug for alle de år du lever. Dem kan du nemlig ikke betale en håndværker for at varetage for dig.