Der er ingen tvivl om at der er kommet meget fokus på bæredygtighed de seneste år. Viden om miljø- og klimaudfordringer er blevet mere udbredt, og derved er flere almindelige mennesker begyndt at tænke over deres egen indflydelse på miljøet.

Har du planlagt en ferie – eller tænker du på at planlægge en – kan det være at du har tænkt over hvordan du kan gøre din ferie mere bæredygtig. Her er der samlet fem tips til at få en mere bæredygtig ferie, så du kan tage af sted med lidt bedre klimasamvittighed.

Klimakompensér for din flyrejse

Den mest gængse måde at tage på ferie på er i dag via en flyrejse. Ja, det kan være fristende at tage en billig afbudsrejse. Man skal ikke opholde sig længe i klimabevidste kredse for at det står klart, at en flyrejse bestemt ikke er den mest bæredygtige måde at rejse på. Det udleder nemlig rigtigt meget CO2 at holde sådant et fly på vingerne.

Desværre er det ikke altid til at komme uden om en flyvetur til feriedestinationen. Til gengæld kan man klimakompensere for sin flyrejse – og det hjælper i hvert fald på samvittigheden.

Sig nej til engangsplastik på rejsen

At rejse med fly er ofte kendetegnet af en god portion engangsplastik. Prøver man at gøre sin ferie mere klimavenlig, er dette et godt sted at sætte ind. Medbring din egen vandflaske igennem security i lufthavnen, og fyld den op med frisk vand når du er nået igennem. Undgå at købe madvarer eller andet pakket i plastik under rejsen og på destinationen.

Undgå hotel-shampoo: Medbring din egen

Hvorfor bruge hotellets shampoo, når du kan medbringe din egen, og derved spare plastik? En simpel handling som at lade hotellets udvalg af shampoo, balsam og body wash blive pænt stående kan have en stor indflydelse på at gøre din rejse mere bæredygtig.

Og hvorfor ikke have din egen shampoo med, som du ved passer godt på din hovedbund?

Spar på vandet og elektriciteten!

Apropos shampoo, er det at spare på vandet en anden ting du kan gøre for at gøre din rejse det mere bæredygtig. Der er ingen tvivl om at det ikke er klima-smart at lade vandet løbe i land tid. Det er både dårligt for klimaet at gøre dette derhjemme som at gøre det på sin ferie.

Derudover er det også en god ide at huske at slukke lyset når det ikke bruges. Selvom det ikke er dig, som skal betale el- og vandregningen, men hotellet, er det alligevel vigtigt at huske på at skåne miljøet så meget som muligt!

Spis den lokale mad

Hvorfor spise importeret mad, når man kan nyde godt af lokale delikatesser? Gør noget godt for klimaet – og dine smagsløg – og vælg lokal mad, som ikke er blevet fragtet på tværs af jordkloden for at kunne havne i din mave.

Ja, der er mange måder at kunne få en mere bæredygtig ferie på. Hvilke tips kan du tage i brug på din næste ferie?