Mange mennesker kan hurtigt miste modet når det kommer til de store klimaforandringer, som vi er vidner til i disse år. Det kan være svært at være et enkelt menneske, da man ofte føler, at man ikke kan gøre den store forskel. Og det har man for så vidt ret i. For som almindeligt mennesker er der ikke så mange ting man kan gøre for hele verden. Man kan dog starte med sig selv og det kan være et godt eksempel. For skal man påvirke andre er det bedst, at man starter med sig selv. Så kan man også lade være med at banke andre i hovedet med hvad de gør forkert. I stedet kan man selv gøre noget aktivt for at lave en ændring og så kan man håbe, at andre dernæst følger trop. 

Grønne trætoppe

Mindre vand er nemt at spare

En af de helt store syndere når det kommer til energi i de små hjem er badet. Der er meget spild i forbindelse med at tage et bad. Og det er klart, at jo længere tid man står i badet, jo mere vand bruger man og jo mere CO2 og energi udleder man. Her er det bedre, at man tager korte bade. For nogle kan det være meget svært at vænne sig til. Det er dog blot en vanesag og for de fleste kan det være hurtigt at få lavet om på. 

En ting man kan gøre er for eksempel, at man kan anskaffe sig et helt særligt bad. Der findes nemlig bade og brusere, som er beregnet til, at man skal bruge så lidt energi som muligt. Lån penge online hvis du ikke lige umiddelbart har råd til sådan et bad. Et af de bade man kan finde på markedet er et bad, som fra starten af er indstillet til at give så lidt vand som muligt. Det vil sige, at selvom man får følelsen af at gå i bad som man plejer, så gør man det faktisk med væsentligt mindre vand. Der findes også bade, som er energibesparende på andre måder. Du kan også købe et bad, som du kan indstille til kun at have varmt vand i to minutter. Når de to minutter er gået vil vandet blive koldt og det bør gøre, at du ikke har lyst til at stå i badet længere. Det er en rigtig god motivationsfaktor for at tage meget korte bade. 

lysindfald

Brug kun den nødvendige varme

Når det bliver vinter er det klart, at man som i et land som dette skal have varme ind i huset. Hvis ikke man har varme nok vil man nemlig fryse for meget og måske endda ende med at blive syg. 

For pengepungens og samfundets skyld er det dog en god ide kun at bruge et minimum af varme. Man bør ikke kunne gå rundt i hjemmet i alt for mange høje grader. Det er nemlig ikke godt for miljøet og faktisk er det også noget, som man selv kan blive lidt træt i hovedet af. Man bør have sin radiator på omkring 2 hele vinteren. Og når man kommer hjem og der er koldt bør man ikke gå hen og skrue meget op. For det kan gøre, at temperaturen bliver en helt anden og radiatoren bliver også forvirret. Vælg en varmeindstilling og hav den stående hele vinteren.