Antallet af elbiler stiger i Danmark som aldrig før. Det er også nødvendigt, hvis klimaplanen skal have en chance. Den siger at fra 2030 må der kun ny-registreres klimavenlige biler i Danmark. Dvs. biler der drives af el, brint eller hybridbiler. Der er kun et problem der står denne ellers fornuftige plan i vejen for: Det danske bil-afgiftssystem. På trods af tidligere regeringers afgiftslempelser koster en bil stadig næsten det tredobbelte af hvad den koster i fx Tyskland eller Holland.

Ikke nok med det, så er ejerafgifterne også mange gange højere end i vores nabolande. Den eneste positive trend her er at den siddende regering har sløjfet den planlagte afgiftsstigning for elbiler. Men det er vel ikke nok til at prale om.

Tårnhøje afgifter undergraver klimavenligheden af bilerne i Danmark

Resultatet af denne dubiøse afgiftspolitik er at alt for mange danskere kører i alt for mange og alt for gamle biler. De har ikke råd til nye biler. Det er naturligvis rigtigt dårligt nyt for klimaet.

Helt galt er det også når man kigger på større bilers grønne ejerafgifter. En 8 personers minibus fx koster som minimum 15.000,- i årligt grøn afgift!

bil-el

Det går nogenlunde ubemærket for sig, fordi de fleste folk ikke har brug for så stor en bil. Men hvad med en familie på flere end 5 personer? For dem ville det være billigere at køre i to små biler frem for en stor.

Offentlig transport er heller intet alternativ

Nå de må da bare tage toget, når de skal på udflugt. Det er nemmere sagt end gjort. For en familie med 4 børn bliver det hurtigt en dyr affære. Faktisk er priserne for offentlig transport i Danmark så høje at det som regel er billigere at køre i bil, så snart der er flere end 1 person der skal rejse. Noget er åbenbart råddent i kongeriget. Men regering efter regering lukker øjnene for problemet.

Et hundetæppe er en rigtig god ide til bilen

Hvis du ejer både Volvo og vovse, kender du godt problemet med hundehår i bilen. Her hjælper det med et par hundetæpper til bil. Et hundetæppe har også mange andre funktioner. Fx er det vigtigt for hunden at have nogle ting omkring sig, den er fortrolig med, især når du tager hunden med på ture. Skiftende omgivelser kan nemlig være ret stressende. Et hundetæppe er perfekt tryghedsskabende for vovsen.