Når man er studerende, har man travlt med en masse læsestof og arbejde, og det kan faktisk være svært altid at få til at gå op med hverdagen. Derfor er det utroligt vigtigt at være i gode omgivelser, hvor man kan få ro og fred til at fordybe sig samtidig med, at man også skal have tid til sjov og spas. Her spiller nogle gode ejendomsfaciliteter en stor rolle, og det bør man derfor have med i overvejelserne, når man udvælger en lejlighed.

Områder til fordybelse

Mange ejendomme har fællesområder, som giver plads til fordybelse i studiet. Her kan ejendommens beboere samle sig og koncentrere sig om netop dét, som fylder allermest i hverdagen som studerende; læsningen. De fleste lejligheder med studievenlige priser er som oftest ikke ret store, og det har man naturligvis heller ikke brug for. Ikke desto mindre kan det blive meget trængt i den lille lejlighed, og det kan være rart at bevæge sig ud i et større rum med gode borde og stole.

Fællesskab

Fællesområderne kan dog også bruges til meget andet end fordybelse. Her kan ejendommens lejere mødes til sociale sammenkomster. Det er en rigtig god måde, hvorpå man kan møde nye mennesker. Rigtig mange studerende flytter væk fra deres hjemby, og finder eksempelvis lejeboliger i København. Selvfølgelig møder man en masse nye mennesker på studiet, men det kan bestemt også være en fordel at have et forhold til sine naboer i bygningen. Det giver gode muligheder for også at lære andre unge at kende, som man måske ikke normalt ville omgås med. De fleste studieboliger har også fælleskøkkener. Så kan man hygge sig med at lave mad sammen, og det er naturligvis også en billigere løsning end blot at lave mad til sig selv. Win win!

 

Afstand til studiested

Mange affinder sig med, at man kan blive nødt til at bo et godt stykke fra studiet. Hvis der er gode muligheder for offentlig transport, gør det måske ikke så meget. Man kan også hoppe på jernhesten, men det er ikke altid lige sjovt i de kolde vintermåneder. Det er dog rart at være tæt på sit studie, så man slipper for at skulle alt for tidligt op om morgen samt bruge tid på transporten. Sommetider bliver man også nødt til at gå på kompromis med, om man vil bo tættest på studiet eller tættest på midtbyen. Dette må man gøre op med sig selv.