De færreste af os har nok tænkt over hvor vigtigt funktion håndværkere udfylder I vores samfund, i forhold til vores klode og miljø. Det er oftest dem der river store dele ned i vores hjem og bygninger, samt bygger nyt. Håndværkere sætter mange materialer i omløb og her er det selvfølgelig rigtigt vigtigt at det bliver taget hensyn til vores miljø og at alt affald bliver sorteret efter de anvisninger der findes. Det er også vigtigt at nye materialer ikke bliver sløset med og spildt, så at de kan bruges som det burde.

Nicolai er ejere af en tekniker virksomhed i København som hedder Norh Entreprise. Norh beskæftiger sig hovedsagelig med el- og låsesmeds opgaver ude blandt byggerier og private kunder på Sjælland. Til hverdag og i sit arbejdsliv så går Nicolai også meget op i miljøet. Han har derfor sørget for at få implanteret nogle vaner i virksomhederne inden for Norh i København, vaner der belaster miljøet mindst muligt, er heriblandt;

  1.       Præcis og grundelig information til alle nyansatte medarbejder om hvordan metal, skrald, kabelrester, byggerester med mere skal affaldssorteres.
  2.       Låse til sikkerhedslåse der er blevet boret op, bliver brugt som reservedele. Det er kun låse tromlen der ikke kan bruges igen, låsehuset bliver genbrugt, poleret og samlet igen med nye stift og ny tromle.
  3.       Ikke spilde og sløse med materialer, grundig opmåling af længde på kabler der skal bruges osv.
  4.       Som ledere selv altid foregå med bedste eksempel foran både kollegaer, leverandører, medarbejder, samarbejdspartner og kunder.
  5.       Betænksomhed i forhold til hvordan bilerne bruges og hvordan man kan købe ind en stor mængde materiale på samtid, for mindst mulig benzin og diesel forbrug.

Bryder du dig om miljøet og overvejer du at hyre håndværkere til et projekt? Uanset størrelsesorden, så kan det altid godt at veje ind virksomhedens miljøpolitik som en faktor (hvis de har nogen).  Du kan altid spørge ind til hvordan virksomheden arbejder med sit affald. På denne måde kan du være mere sikker på at det bliver smidt ud korrekt. Hvis du prøver at finde en håndværker der passer godt på miljøet og siger til dem du taler med, at dette er en vigtig faktor for dig, så vil dette kunne have en ”butterfly effect”. Jo flere der tager aktion for vores klima og taler for vores miljø, jo flere som spreder miljø tankerne videre, jo flere vil tænke over det og tage ansvar for miljøet.