Vi danskere er generelt meget gode til at bruge cyklerne i dagligdagen. Nogle børn cykler i skole, og mange voksne cykler på job og ud for at handle. Cyklen er et smart fartøj, fordi det stort set er gratis i drift, og cyklen er også meget klimavenlig. Den eneste forurening som den forårsager, er den forurening som opstår under cyklens produktion. 

Ved at bruge cyklen ofte, kan du blive meget klimavenlig i dagligdagen. Husk dertil at have styr på sikkerheden og alt det lovpligtige. Hvis du er virksomhedsejer, kan i også bruge cykler, hvis det er relevant for virksomheden. Se mere lige her!

 kvinde med cykel

Fordele ved at cykle meget

Der er mange gode grunde til at cykle meget til hverdag. Udover det klimamæssige, så får man en masse god motion ved at cykle. At cykle kan også være en meget behagelig motionsform, fordi det ofte ikke føles lige så intenst som for eksempel at løbe. Det kan selvfølgelig være en anden sag hvis der er modvind, men heldigvis kan man altid trække cyklen, hvis den sidste del af turen er for hård. Cyklen er billig i drift, og især hvis man bor i et byområde, så er der god grund til at cykle til og fra job. Husk blot alt det lovpligtige, du skal have på din cykel.

Vær opmærksom på din sikkerhed

Når man sætter sig ud på cyklen, er det selvfølgelig vigtigt at have styr på ens egen sikkerhed. Man bør cykle med hjelm, samt tjekke dækkenes lufttryk. Der er også nogle lovpligtige ting, som man skal have styr på når man cykler. For eksempel, så er ringeklokke på cykel lovpligtig, og der er også mange andre ting man skal have styr på, inden man tager turen ud på cykel. Det er for ens egen sikkerhed, at man skal udstyre cyklen med ringeklokke

cykel

Brug cykler hos din virksomhed

Hvis du har en virksomhed, hvor i anvender transportmidler til eksempelvis at transportere varer, mad, eller andet, så kan i overveje at bruge cykler. Det kan også være at du har en restaurant, og ønsker en billig måde at kunne bringe jeres mad ud til kunderne. Man kan også bruge cyklerne til annoncering ved at få virksomhedens logo malet på cyklerne. Kombiner annoncerne på cyklerne med annoncering på nettet, og gør det nemt for kunderne eller gæsterne at finde jeres virksomhed igen. Brug cykler med jeres logo som en effektiv slags reklame.