Black Friday kan for mange blive til ét stort shoppegilde, og det er lidt af en katastrofe set med miljøbevidste øjne. Men der er dog måder, hvorpå vi stadig kan udnytte alt det gode ved Black Friday (nemlig de gode tilbud), samtidig med at vi holder fast i vores miljøvenlige livsstil.

Læs mere her, om hvordan du kan udnytte Black Friday til din fordel og bruge dagen på en miljørigtig måde. 

tilbud

Køb kun det, du har brug for

Der er i teorien ikke noget galt med Black Friday. Som kunde er det helt fantastisk, at alle ens yndlingsvarer lige pludselig bliver sat helt ned i lavpriser. Problemet går først galt, når folk begynder at købe en masse hjem, som de overhovedet ikke har brug for. 

Så er det, at vi bevæger os ind i farlige områder som ’masseproduktion’ og en ’fast fashion’ mentalitet. Sålænge man undgår at købe ting, man ikke har brug, så kan man såmænd sagtens deltage aktivt i black friday danmark. Black Friday kan endda ligefrem blive til dagen, hvor du køber alle de miljøvenlige ting, som du normalt aldrig har råd til.

Dyre miljøvenlige mærker i lavpris

Til Black Friday er det ikke kun nogle bestemte ting eller mærker, der bliver sat helt i bund prismæssigt. Nej, det er skam alle mulige slags mærker, vi snakker om – også de miljøbevidste!

Langt de fleste brands og mærker går højt op i Black Friday og vil gerne deltage i den. Derfor sætter de næsten alle deres varer ned (bortset som regel fra de allernyeste produkter), og det inkluderer de miljørigtige mærker i deres udvalg.

På den måde kan Black Friday blive til stor fordel for dig, fordi det som regel kan være rigtig dyrt at købe miljøbevidst hele tiden. Du har med garanti mindst ét produkt eller to på din ønskeseddel, som du rigtig godt kunne tænke dig, men som du bare ikke lige har følt, du har haft råd til endnu. Black Friday er tidspunktet, hvor du skal slå løs.

shopping

Køb oplevelser

Det er ikke kun fysiske produkter, der kommer ned i pris til Black Friday. Det er skam også gode oplevelser.

Du kan på den måde for eksempel købe de billige flybillet på Black Friday ved de fleste flyselskaber. Der er også mere miljørigtige oplevelser som bliver sat ned i pris. Prøv for eksempel bare at kigge ved et lokal escape room, biografen eller bowlinghall!

Det er ikke kun de firmaer, som sælger fysiske produkter, der er hoppet med dillen, der er Black Friday. Prøv selv at undersøge sagen i dit lokalområde.

Oplevelser er som regel meget mere miljøbevidste ting at købe, fordi der ikke skal bruges nær så mange af jordens ressourcer til at skabe det.